Gunstige loting waterpolovrouwen OKT

UTRECHT - De waterpolovrouwen hebben een gunstig gelood voor het olympisch kwalificatietoernooi. De regerend Olympisch kampioen werd ingedeeld in een poule met Griekenland, Canada, Brazilië en Kazachstan. Vooral die laatste twee ploegen behoren tot de zwakkere teams.
In de andere groep lijken de lastige tegenstanders te zitten. Die groep is ingedeeld met Italië, Rusland, Hongarije en Spanje. De beste vier teams van het toernooi in de Italiaanse plaats Triëst mogen deze zomer naar de Spelen in Londen. Bij Oranje doen verschillende regionale deelneemsters mee.
De waterpolomannen van Oranje zijn bij het Olympisch kwalificatietoernooi in het Canadese Edmonton ingedeeld in groep A. Nederland speelt tegen Duitsland, Roemenië, Montenegro, Griekenland en Macedonië. Net als bij de vrouwen liggen er nog 4 olympische tickets klaar. Bij de heren zitten verschillende spelers van clubs uit de regio bij de selectie. Van 1 tot en met 8 april zal duidelijk worden welke landen recht hebben op die olympische tickets.