Alflen analyseert FC Utrecht - NEC: 'Boussaid doet zichzelf tekort'

Utrecht - Robby Alflen gaat in zijn wekelijkse analyse in op de zege van FC Utrecht op NEC. In de Galgenwaard werd het 1-0 waardoor FC Utrecht zelfs nog zicht heeft op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. De analist liet vrijdag in Een Berg Sport aan de hand van beelden zien wat er goed ging en wat nog beter kan.

Rob Alflen (7 mei 1968) speelde van 1985 tot en met 1991 voor FC Utrecht. Hij debuteerde al op 17-jarige leeftijd. Al snel ontgroeide de beloftevolle middenvelder de Galgenwaard. Hij ging spelen bij Ajax waar hij onder Louis van Gaal de UEFA Cup wist te winnen. De grote successen van de gouden generatie maakte de Utrechter door chronische blessures niet mee. Na een eerste periode als voetbalanalist bij RTV Utrecht ging hij het trainersvak in. Hij was van 2014 tot en met 2015 hoofdtrainer van FC Utrecht. Na een periode als assistent is Alflen nu terug op het oude nest bij Een Berg Sport en Namen & Rugnummers.

Aardige wedstrijd

Alflen was best tevreden over de wedstrijd. "Ik hoorde veel mensen klagen, maar daar ben ik het niet mee eens. Het was een goede overwinning en je houdt de nul." Natuurlijk heeft de oud-speler en -trainer van FC Utrecht ook dingen gezien waar aan gewerkt kan worden. "Ze begonnen nu met twee controlerende middenvelders: Iqbal en Bozdogan. In principe bouwt FC Utrecht op met één controlerende middenvelder in de buurt van het centrum en die andere moet middenvelder blijven. Daar had Iqbal in mijn beleving niet veel kaas van gegeten. Hij kwam veel te veel achter de bal."
Robby Alflen: 'Iqbal had er niet veel kaas van gegeten'

Flamingo doet wat hij moet doen

Ron Jans greep dan ook in de rust in. Flamingo kwam erin op het middenveld en dat zorgde ervoor dat FC Utrecht voor uit kwam, vindt Alflen. "Er zijn wel eens mensen die zeggen dat Flamingo niks doet, maar die zorgt er juist voor dat zijn ploeg vooruit komt. Iqbal is naar mijn gevoel te veel op eigen eer uit. Die wil heel graag de bal hebben. Flamingo doet precies wat hij moet doen voor zijn ploeg. Misschien dat Iqbal en Bozdogan wel met elkaar kunnen spelen in de toekomst, maar ik vind het nu nog niet kloppen."
Robby Alflen: 'Het klopt nog niet met Iqbal en Bozdogan'

Gebaartjes

Tenslotte sprak Alflen zijn ergenis uit over Boussaid. "Ik wil hem niet zwart maken hoor, maar hij doet zichzelf tekort. Het is een enorm leuke voetballer en vast ook een goede jongen, maar die gebaartjes telkens, zorgen ervoor dat mensen een hekel aan hem gaan krijgen. En als tweede punt. Elke keer als hij het niet meer weet komt hij met een hakje. Iedere wedstrijd. Hij zal waarschijnlijk niet kijken, maar ik hoop dat hij het hoort en er wat mee gaat doen. Want dit is zonde"
Robby Alflen: 'Hoop dat iemand tegen Boussaid zegt dat hij moet stoppen met die gebaartjes'

Een Berg Sport

In Een Berg Sport alles rond FC Utrecht. Naast Robby Alflen zat clubeigenaar Frans van Seumeren aan tafel. Met judoka Michael Korrel wordt vooruit geblikt op de komende Olympische Spelen. De uitzending van vrijdag 22 maart is hier te kijken.

RTV Utrecht doet liveverslag van alle wedstrijden van FC Utrecht. Via onze app en website kun je de hele wedstrijd live luisteren met commentaar van René van den Berg, Bert Kous en de analyse van Rob Alflen. Bij iedere wedstrijd verschijnt er een artikel over de wedstrijd met daarin een knop om het audioverslag aan te zetten. Het makkelijkste volg je de wedstrijden via onze app. Voor iPhone of iPad kun je hier terecht. Gebruikers van Android gaan hier naar toe. Na de wedstrijd wordt er in de podcast Namen & Rugnummers Match Talk uitgebreid teruggeblikt.

Wil je altijd een seintje krijgen als we live gaan?

In de RTV Utrecht-app ga je rechtsonder naar het menu en helemaal onderaan naar ‘instellingen’. Klik dan op ‘notificaties’ en je kan de sport dan aanzetten. Bij iedere wedstrijd sturen we je dan een berichtje zodat je het verslag meteen kunt volgen.