Oud-bondscoach Van Zeeland vervangt per direct Johan Aantjes bij UZSC

Johan Aantjes, coach UZSC
Johan Aantjes, coach UZSC © Orange Pictures
Utrecht - Johan Aantjes is niet langer coach van de waterpolomannen van UZSC. De Bilthovenaar heeft vanwege persoonlijke omstandigheden zijn taken neergelegd. Dat bevestigt het bestuur van de Utrechtse waterpol-eredivisionist.
Aantjes was bezig is aan zijn tweede seizoen bij UZSC. De club heeft inmiddels in oudgediende Hans van Zeeland een opvolger gevonden. Van Zeeland maakte deel uit van de Nederlandse waterpoloploeg die in 1976 in Montreal brons won op de Olympische Spelen. Hij was ook bondscoach en had als clubcoach onder meer het Amersfoortse AZ&PC onder zijn hoede.
"Ik was eigenlijk al aan het afbouwen", vertelt Van Zeeland. "Dit jaar deed ik voor het eerst de jeugd van UZSC." Deze week werd Van Zeeland benaderd door Andy Hoepelman, vice-voorzitter van UZSC en teamgenoot van Van Zeeland in 1976 in Montreal. "Hij legde mij de situatie van Johan uit en vroeg mij of ik het tot het einde van seizoen over wilde nemen. Daar heb ik ja op gezegd, want ik ik vind het een fijne vereniging."

Geweldige ploeg

De 69-jarige oud-bondscoach stelt zijn doelen hoog in Utrecht. "De komende maanden gaan we de play-offs in en proberen kampioen van Nederland te worden. Ik denk namelijk dat dit een geweldige ploeg is met heel veel potentie. Voor de winterstop ging het heel goed, daarna is er een beetje de klad in gekomen. Ik ga proberen die klad er weer uit te krijgen", aldus Van Zeeland.
UZSC staat na 17 van de 22 wedstrijden in de reguliere competitie op de vierde plaats in de eredivisie, en heeft 10 punten achterstand op koploper GZC DONK. Komend weekend speelt UZSC tegen de nummer 7 van de ranglijst, Polar Bears uit Ede.