Abena verliest wereldtitel, Khachab kansloos tegen Verhoeven

© Orange Pictures
Utrecht - Kickbokser Donegi Abena is zijn wereldtitel in het lichtzwaargewicht kwijtgeraakt. De Utrechter verloor na vijf spectaculaire rondes op jurybeslissing van Tarik Khbabez.
Vorig jaar veroverde Abena de wereldtitel en hij wist hem vervolgens eenmaal te verdedigen. Het gevecht tegen Khbabez was zeer intensief. Beide sporters wisten elkaar flink te raken. Abena won de eerste en derde ronde, Khbabez de tweede, vierde en vijfde.

Khachab onderuit in halve finale

Kickboker Nabil Khachab is op de Glory Grand Prix in de halve finale uitgeschakeld. De geboren Amersfoorter verloor kansloos van wereldkampioen zwaargewicht Rico Verhoeven.
De 23-jarige Khachab, met ruim 157 kilogram de zwaarste deelnemer in een goedgevuld Gelredome, kon Verhoeven in drie ronden nauwelijks in de problemen brengen.
De Glory Grand Prix voor zwaargewichten heeft dezelfde opzet als de K1, een toernooi dat eind vorige en begin deze eeuw zijn hoogtijdagen beleefde in Tokio. Voor de winnaar ligt 500.000 dollar klaar. De gevechten gaan over maximaal drie ronden van drie minuten. De wereldtitel van Verhoeven staat niet op het spel.