Nu kan Hercules onder 17 voor een bekerstunt zorgen tegen Ajax

Hercules viert de sensationele zege op Ajax
Hercules viert de sensationele zege op Ajax © Orange Pictures
Utrecht - Uit de bekerloting van de onder 17-elftallen is wel een hele bijzondere wedstrijd gekomen. De talenten van Hercules zijn namelijk in de halve finale gekoppeld aan Ajax. De Utrechtse voetballers kunnen hierdoor voor een soort zelfde stunt gaan zorgen als de hoofdmacht dit seizoen deed.
Hercules onder 17 is actief in de divisie 4, Ajax onder 17 speelt in divisie 1. Een verschil van drie niveaus. Dat is een even groot gat als tussen het derdedivisionist Hercules en eredivisionist Ajax. De Utrechtse ploeg zorgde in december in Stadion Galgenwaard voor de bekerstunt van de eeuw door met 3-2 te winnen van de Amsterdammers.
De datum voor Hercules onder 17 - Ajax onder 17 moet nog vastgesteld worden. Het wordt in ieder geval een thuisduel voor Hercules op sportpark Voordorp. Of zal het de Utrechters geluk brengen als de wedstrijd naar Stadion Galgenwaard wordt verplaatst?

Hercules onder 17 bereikte de halve finale door achtereenvolgens te winnen van de leeftijdsgenoten van PVCV, Fortuna Wormerveer en FC Eindhoven. Ajax schakelde Koninklijke HFC, FC Dordrecht en FC Utrecht uit.