Met eerste zaaltitel op zak gaat SCHC nu voor eremetaal op het veld: 'Genoeg om voor te spelen'

Utrecht - De hockeybal gaat weer rollen voor de dames van SCHC. Op het veld wel te verstaan. In de zaal waren de Bilthovense hockeysters deze winter al zeer succesvol met het veroveren van de landstitel. In de buitenlucht strijdt SCHC nog mee om drie prijzen. Coach Lucas Judge en zijn speelsters zijn maar al te gretig om de prijzenkast verder aan te vullen.
Na eerste zaaltitel wil SCHC ook prijzen veroveren op het veld
Op 19 november van vorig jaar speelde SCHC de laatste officiële wedstrijd op het veld. Tussendoor wist een gedeelte van het team dus nog wel voor Bilthovens succes te zorgen met het veroveren van de titel in de zaal. Het allereerste landskampioenschap in de clubhistorie. "Dat nemen we zeker mee. Het was een prachtige ervaring voor de dames die daaraan mee hebben gedaan. Ook richting de rest van de groep", zegt coach Judge.
SCHC-speelster Xan de Waard wil natuurlijk prijzen pakken met SCHC, maar er is meer Dit jaar. Komende zomer wil de beste hockeyster ter wereld met het Nederlands team goud veroveren op de Olympische Spelen in Parijs. "Maar laten we beginnen met het begin. Eerst komende zondag tegen Den Bosch. Ik heb overal veel zin in, maar nu vooral in deze zondag", aldus De Waard.

Weer van start

Judge is bezig aan zijn vierde seizoen bij SCHC. Hoewel hij al jaren meeloopt in de hockeywereld is hij als een kind zo blij dat het dit weekend weer echt gaat beginnen. "Daar krijg ik een glimlach van op mijn gezicht."
SCHC hervat zondag de hoofdklasse met een uitduel tegen recordkampioen Den Bosch. Die club kroonde zich al 21 keer tot beste van Nederland. Op dit moment is Den Bosch de koploper van de hoofdklasse, SCHC staat tweede. De beste vier ploegen gaan de play-offs om de landstitel in.
"Dat maakt mij totaal niet uit", zegt Judge over het feit dat zijn ploeg de competitie hervat met de zware uitwedstrijd tegen Den Bosch. "Het is gewoon een prachtige tegenstander. Ik ben nieuwsgierig hoe zij uit de winter komen. Laten we met zo’n tegenstander maar meteen beginnen."

Prijzenjacht

Voordat de hoofdklasse weer van start gaat komt SCHC eerst vanavond in actie in de Gold Cup tegen HIC. Daarna volgt dus op zondag de topper tegen Den Bosch. Volgende week wordt er een dubbelweekend gespeeld in de hoofdklasse.
De tweede seizoenshelft is dus direct helemaal los voor SCHC. "We spelen in de eerste vier weken van de tweede seizoenshelft tien wedstrijden", vertelt Judge over het drukke programma. "Het is zoals het is. Het is een gegeven waar we mee om moeten gaan."
De hockeysters van SCHC strijden al jaren mee in de top. Maar de hoofdklasse won Stichtse nog nooit. De afgelopen twee jaar verloor SCHC de finale om de landstitel. Drie keer is scheepsrecht zou je zeggen, maar de pijlen van Judge zijn niet alleen op het landskampioenschap gericht. "We hebben nog genoeg om voor te spelen. We doen in alle competities mee, dat is alleen maar leuk", zegt Judge over het meestrijden om het ere metaal van de EHL, de Gold Cup en de hoofdklasse.
"Laten we beginnen met het winnen van één prijs", lacht De Waard. "Maar dromen mag altijd."

Wedstrijdprogramma

Gold Cup

07-03: HIC - SCHC

Hoofdklasse

10-03 Den Bosch - SCHC
14-03 SCHC - HGC
16-03 Amsterdam - SCHC
23-03 SCHC - Tilburg

Euro Hockey League
29-03 SCHC - Gantoise (België)