Lars van den Berg verliest bewustzijn en valt tijdens Franse wielerwedstrijd

© Orange Pictures
De Meern - Lars van den Berg heeft gisteren de schrik van zijn leven beleefd tijdens de Faun-Ardèche Classic: de wielrenner uit De Meern verloor tijdens het wielerevenement zijn bewustzijn en kwam vervolgens ten val. Dat laat hij weten op X (voorheen Twitter).
"Gisteren raakte ik tijdens de Faun-Ardèche Classic onwel, waardoor ik tijdens het fietsen bewusteloos raakte en direct daarna een crash veroorzaakte. De medische ondersteuning van de wedstrijd zorgde goed voor mij en brachten mij naar het ziekenhuis van Valence. Daar werden een aantal tests uitgevoerd."
Volgens de wielrenner gaat het momenteel weer goed met hem. "Gelukkig mocht ik 's avonds weer gaan. De medische experts van het team zullen nu de volgende stappen bepalen. Het blijft een zeer beangstigende ervaring, voor mij, mijn teamgenoten en mijn dierbaren. Voor alle duidelijkheid: ik voel me op dit moment goed en ik kijk zeer optimistisch naar de toekomst. Tot snel!"
Van den Berg rijdt sinds 2021 voor de Franse ploeg. Vorig jaar debuteerde hij in de Tour de France. Dit voorjaar staan de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op zijn voorlopige programma.