Penaltyspektakel eindigt in nederlaag voor Jong FC Utrecht

© FC Utrecht
Utrecht - Het is Jong FC Utrecht niet gelukt het beloftenonderonsje met Jong AZ te winnen. In een wedstrijd bomvol strafschoppen werd het uiteindelijk 1-2.
De wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch moest even op gang komen. Al kwam het grootste gevaar van de thuisploeg. Wessel Kooy kopte de bal in de 26ste minuut op de paal. Negen minuten later kreeg de ploeg van Ivar van Dinteren dé kans op de openingstreffer, maar keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro stopte de strafschop van Jesse van de Haar.
Aan de andere kant was het niet veel later wel raak. Waar Utrecht nog een penalty miste, wist Nick Koster voor AZ wel het doel te vinden: 0-1. Met die stand gingen beide ploegen ook de rust in.
Ook na de pauze kreeg Jong AZ een strafschop toegewezen, maar dit keer had Utrecht-keeper Dithmer een antwoord. De Deen keerde de poging. Al kon hij vier minuten later alsnog vissen: 0-2 via Ro-Zangelo Daal.
In de 64ste minuut wees scheidsrechter Timmer weer naar de stip. Een uitgelezen mogelijkheid voor Jong FC Utrecht om wat terug te doen en dat lukte, 1-2 via Silas Andersen. In het slot van de wedstrijd lukte het Utrecht niet gelijk te maken. De stand bleef dan ook 1-2 in het voordeel van de Alkmaarders.
Jong FC Utrecht blijft zeventiende en moet vrijdag op bezoek bij sc Cambuur.