Utrechter Patrick Loenen per direct weg bij DVS'33

Patrick Loenen
Patrick Loenen © Orange Pictures
Utrecht - Patrick Loenen is niet langer trainer van DVS'33. De Utrechter is afgelopen zondag ontslagen bij de derdedivisionist uit Ermelo, vanwege de tegenvallende resultaten. Loenen zou sowieso na dit seizoen vertrekken bij de club waar hij sinds afgelopen zomer werkte.
Het ambitieuze DVS'33 probeert al jaren de stap naar de tweede divisie te zetten, maar dat gaat ook dit seizoen niet lukken. Afgelope zaterdag verloor DVS'33 de thuiswedstrijd tegen Hercules met 2-0. Daardoor staat de ploeg op de vijftiende plaats in de derde divisie A. De club die daar aan het einde van de rit staat moet promotie/degradatiewedstrijden spelen om lijfsbehoud.
Voor Loenen komt daarmee voor het tweede seizoen op rij een vroegtijdig einde aan een dienstverband. In november 2022 stapte hij zelf op bij Spakenburg, waar hij pas een paar maanden aan het werk was. Bij DVS'33 hield hij het iets langer vol.
Volgend seizoen is Patrick Loenen technisch manager bij Sportlust'46, de club waar hij als trainer grote successen vierde. Hij werkte er van 2018 tot 2022 en promoveerde met de Woerdense club van de 1e klasse naar de hoofdklasse en vervolgens ook naar de derde divisie.
Nu hij weg is bij DVS'33 kan hij zich volledig richten op zijn nieuwe functie. "Daar was ik natuurlijk al mee bezig", zegt Loenen. "We hebben de selectie voor komend seizoen zo goed als rond. Er moeten er nog twee bij, maar dan hebben we een hele goede groep."