FC Utrecht-trainer Jans blij dat transferwindow achter de rug is

De transfer van Bart Ramselaar is nog niet afgerond
De transfer van Bart Ramselaar is nog niet afgerond © Orange Pictures
Utrecht - Het winterse transferwindow is dicht, FC Utrecht maakt de balans op. Nadat al eerder Sam Lammers en Tim Handwerker waren vastgelegd, volgden deze week twee Denen. Daar tegenover staat het vertrek van Modibo Sagnan en -zo goed als zeker- Bart Ramselaar.
"Ik vond vorig jaar bij Twente januari een vervelende maand", zegt FC Utrecht-trainer Ron Jans, die blij is dat de markt weer gesloten is. "Er zijn altijd ontevreden spelers die weg willen, als je halverwege de rit bent dan wil je niet dat mensen allemaal uitstappen."
Ron Jans over transferwindow
Modibo Sagnan, die naar Montpellier is overgestapt, hoefde van Jans niet weg. "Maar die jongen is hier gekomen met een droom: hij wilde in de Franse eredivisie spelen. Montpellier wilde hem heel graag en dat bod ging maar omhoog. Dan ga je als club op een bepaald moment akkoord. Voetbal gaat ook om geld."
Anders is de situatie rond Bart Ramselaar. De transfer van de Amersfoorter naar Singapore is nog niet afgerond, maar ook niet afgeketst. "Het transferwindow in Singapore is langer open", legt Jans uit. "Hij staat op de nominatie om die kant op te gaan. Bart moét niet weg, absoluut niet zelfs. Maar hij wil heel graag. Ik hoop voor hem en voor ons dat het rond komt. En het bedrag is ook goed."

Goeie aanwinsten

Met de twee nieuwe Denen, verdediger Niklas Vesterlund en aanvaller Jeppe Okkels, is Jans in zijn nopjes. "Ze worden allebei al een tijd gevolgd,. Ze zijn live bekeken, er zijn scoutingsrapporten."
Jans zag zelf inmiddels ook beelden van de twee. "Ik werd wel heel erg getriggerd." Daarnaast zocht de trainer contact met zijn eigen netwerk in Scandinavië. "Ik wil ook weten wat voor type mens die spelers zijn. En dat klopte allemaal perfect. Eigenlijk had ik gedacht dat het meer iets voor komende zomer zou zijn. Ze passen in de manier waarop we bij FC Utrecht willen spelen."