DHSC zondag niet in actie vanwege betalingsachterstand bij KNVB: 'Mes op onze keel'

© Orange Pictures
Utrecht - De uitwedstrijd van DHSC tegen Hollandia, van komende zondag in de vierde divisie A, is door de KNVB uit het programma gehaald. De reden: de Utrechtse club heeft een betalingsachterstand bij de voetbalbond.
"Om hoeveel geld het gaat, mag ik niet zeggen", zegt een woordvoerder van de KNVB. "Maar het is een substantieel bedrag." De KNVB is al sinds oktober in gesprek met DHSC over de betalingsproblemen. "Dan stel je als bond op een bepaald moment een deadline. En als die deadline niet wordt gehaald, mag het eerste elftal het eerstkomende weekend niet voetballen", aldus de woordvoerder.
Afgelopen najaar kampte DHSC al met financiële problemen, doordat veel leden hun contributie niet hadden betaald. Het gevolg daarvan was dat de club de vereiste afdracht aan de KNVB niet kon voldoen. Of dat nog steeds de oorzaak van de betalingsachterstand is, is niet duidelijk.

Reactie DHSC: 'Ze zetten het mes op onze keel'

“We hebben bij de KNVB een achterstand van tienduizend euro”, bevestigt voorzitter Harry Lulofs aan RTV Utrecht. “En we hebben van onze leden twintig duizend euro te goed aan contributie.”
De afdracht die de club aan de bond moet doen is gebaseerd op het aantal leden dat een club heeft. “Maar als die leden niet betalen dan heb je dus een probleem“, stelt Lulofs.
Een oplossing zou zijn de niet betalende leden te royeren. Dan heeft een club minder leden en hoeft dus ook minder aan de bond te betalen. “Dan zijn de leden die wèl betalen de dupe, want dan hou je van teams van 14 spelers misschien de helft over”, stelt Lulofs. “Dan voetbalt er niemand meer.”
De DHSC-voorzitter snapt dat clubs moeten betalen en dat de KNVB op zeker moment op zijn strepen gaat staan. “Wij weten al heel lang dat dit probleem er is en hebben de bond gevraagd met ons mee te denken. Maar in plaats daarvan zetten ze ons het mes op de keel.”
DHSC krijgt binnenkort een nieuwe deadline te horen. Als niet gehaald wordt, wordt de strafmaatregel herhaald.