De winterse transfers van FC Utrecht: miljoenentransfer Sagnan afgerond, Deense doelman erbij voor beloftenploeg

Sagnan
Sagnan © Orange Pictures
Utrecht - In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 februari sluit om middernacht het winterse transferwindow. Ook bij FC Utrecht staat er het nodige te gebeuren, zowel qua vertrekkers als qua nieuwkomers. Wij houden je hier op de hoogte.
FC Utrecht heeft de defensie een impuls gegeven met Niklas Vesterlund. De rechtsachter, de vierde aanwinst voor de Utrechters in deze transferperiode, komt over van Tromsø IL uit Noorwegen. Hij heeft een verbintenis getekend tot medio 2027 met daarbij een optie voor nog een seizoen.
Eerder deze week presenteerde FC Utrecht al een andere Deen: Jeppe Okkels. De 24-jarige linkerspits stond onder contract bij het Zweedse IF Elfsborg. Hij heeft bij FC Utrecht getekend tot de zomer van 2027.
Het beloftenelftal van FC Utrecht is in ieder geval voor een half jaar versterkt met Andreas Dithmer. De 19-jarige sluitpost wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van FC Kopenhagen. Er is een optie tot koop opgenomen in de verbintenis. Met de komst van Dithmer speelt Utrecht in op de langdurige blessure van Kevin Gadellaa.
FC Utrecht legde in dit winterse transferwindow ook Sam Lammers (Rangers FC, gehuurd) en Tim Handwerker (FC Nürnberg, gehuurd) vast. Ook opvallend: doelman Thijmen Nijhuis, van wie afgelopen zomer afscheid werd genomen, is toegevoegd aan de selectie. Hij vervangt Calvin Raatsie.

Sagnan vertrokken, Ramselaar de volgende?

Verdediger Modibo Sagnan keert terug naar zijn vaderland. De 24-jarige centrale Fransman is door FC Utrecht, naar verluidt voor zo'n 3,5 miljoen euro, verkocht aan Montpellier, de huidige nummer 12 van Frankrijk. Sagnan was bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Utrecht. Hij kwam in de zomer van 2022 over van het Spaanse Real Sociedad. Het eerste seizoen huurde FC Utrecht Sagnan, afgelopen zomer werd hij voor zo'n 1 miljoen euro overgenomen. Sagnan speelde in totaal 42 duels voor FC Utrecht.
De transfer van Bart Ramselaar naar Singapore is er (nog) niet van gekomen. De 27-jarige Amersfoorter, die na een verblijf bij PSV bezig is aan zijn tweede periode bij FC Utrecht, leek onderweg naar Lion City Sailors, maar na het sluiten van de transferwindow is die overgang niet rond.
Ramselaar kwam in 2010 vanuit de jeugd van Roda'46 in de opleiding van FC Utrecht terecht en sloot in 2015 aan bij de hoofdmacht. Van 2016 tot 2019 speelde hij voor PSV en debuteerde in Oranje. In 2019 keerde hij terug, maar mede door een zware knieblessure is hij geen vaste waarde geworden.
Hugo Novoa heeft FC Utrecht wel verlaten. De Spaanse rechtsachter werd sinds afgelopen zomer gehuurd van RB Leipzig, maar die overeenkomst is per direct afgebroken. Calvin Raatsie is tijdelijk vertrokken. De doelman wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan Roda JC. Hij speelde inmiddels al drie duels voor de Limburgse eerstedivisionist