Hercules dreigt succestrainer kwijt te raken: 'Verwacht deze week aanbieding'

© Orange Pictures
Utrecht - De successen van Hercules in de KNVB beker zijn in de top van het amateurvoetbal niet onopgemerkt gebleven. Trainer René van der Kooij van de Utrechtse club is de voornaamste kandidaat voor het trainerschap bij één van de topclubs uit de Bollenstreek: Rijnsburgse Boys.
Rijnsburgse Boys is voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer, nadat dit eerder seizoen Martijn Lagendijk werd ontslagen. Bij de tweededivisionist zit sindsdien een interimduo op de bank, dat dit seizoen tot een goed einde moet brengen.
Van der Kooij werkt al meer dan tien jaar bij Hercules. De eerste jaren als technisch manager, en sinds 2020 als hoofdtrainer. Zijn functie als technisch manager combineerde hij ook met het hoofdtrainerschap bij lager spelende clubs als SCH'44 uit Harmelen en SO Soest.
In de winterstop verlengde Van der Kooij zijn contract bij Hercules nog tot de zomer van 2025, maar bij een goede aanbieding uit de tweede divisie kan hij mogelijk een beroep doen op positieverbetering.

In gesprek

"Daar gaan we met René over praten zodra er een concreet aanbod ligt", zegt bestuurslid technische zaken Camiel Selker namens de Utrechtse club. "Dat is nog niet het geval, dus wij wachten af." René van der Kooij zelf bevestigt dat hij inmiddels een gesprek heeft bij Rijnsburgse Boys. "Dat was een goed gesprek, bij een hele mooie club", stelt de Hercules-trainer. "Ik verwacht deze week een aanbieding."
Complicerende factor kan zijn dat Van der Kooij in de winterstop zijn contract bij Hercules heeft verlengd. "We gaan er daarom vooralsnog van uit dat hij trainer blijft bij ons", zegt bestuurslid Selker. "En mocht dat anders worden, dan gaan we in gesprek."