Jong FC Utrecht kansloos onderuit in Maastricht: 3-0

© FC Utrecht
Utrecht - Het is Jong FC Utrecht niet gelukt punten mee terug te nemen uit Maastricht. In de uitwedstrijd tegen MVV ging het met 3-0 onderuit. De beloftenploeg blijft met die uitslag doelpuntloos in 2024.
De openingsfase was voor beide teams nog aftasten, al had MVV toen al licht de overhand. Tot grote kansen leidde dat niet. Alleen een poging van Bryan Smeets was noemenswaardig, maar Utrecht-keeper Gadellaa trad reddend op.
Diezelfde Smeets vond halverwege de eerste helft alsnog het net. In de 25ste minuut schoot hij de bal vanaf randje zestien met veel gevoel in de verre hoek: 1-0.
Na de openingstreffer kwam er wat meer lef in de ploeg van Ivar van Dinteren, maar goals bleven uit. En zo was de ruststand 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Rust

De tweede helft werd ongewijzigd afgetrapt. En al na vijf minuten mocht het thuispubliek opnieuw juichen. Waar Gadellaa het schot van Smeets nog kon keren, had hij op de rebound van Dailon Rocha Livramento geen antwoord: 2-0.
Omdat er op het kunstgrasveld van De Geusselt weinig kansen voor de uitploeg waren, besloot Van Dinteren in te grijpen en in de 64ste minuten vier spelers te wisselen: Silas Andersen, Mees Akkerman, Olivier van Eldik en Adrian Blake. Voor hen kwamen Rafik El Arguioui, Lynden Edhart, Aurelio Oehlers en Gibson Yah in de ploeg.
Ook in het restant van de wedstrijd kon Jong FC Utrecht echter geen vuist maken. Sterker nog: kort voor tijd maakte Bryan Smeets zijn tweede en MVV's derde. De beloftenploeg blijft daarmee steken op de zeventiende plaats. Volgende week reist het af naar Kerkrade voor een duel tegen Roda JC.