Sportlust'46 haalt Van Hussen en Hendriks

Christiaan van Hussen met zijn Hercules-shirt
Christiaan van Hussen met zijn Hercules-shirt © Luca Berghuis/RTV Utrecht
Utrecht - Christiaan van Hussen is vanaf volgend seizoen niet meer te zien in het shirt van Utrechtse Hercules. De middenvelder keert terug bij Sportlust'46. Dat is niet de enige aanwinst voor de Woerdense derdedivisionist, waarvoor ook al van 2020 tot 2022 speelde. De club heeft ook Noël Hendriks van tweededivisionist Kozakken Boys weten te strikken.
De 31-jarige Van Hussen heeft voor twee seizoenen getekend bij Sportlust'46. Het wordt voor Van Hussen zijn tweede termijn bij de Woerdense club. Eerder speelde hij voor DVS'33, FC Lienden, IJsselmeervogels, Sparta Nijkerk en dus Hercules.
Patrick Loenen, die vanaf komende zomer technisch manager is van Sportlust, is blij met de komst van Van Hussen. "Met Chris wordt er een jongen binnengehaald die natuurlijk al eerder heeft bewezen zowel kwalitatief en als mens perfect bij de club te passen. Daarnaast is hij een speler van een uitstervend ras. Iemand die met zijn karakter en mentaliteit zowel op zaterdag als doordeweeks de norm bepaalt."

Hendriks

Hendriks geeft getekend voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen. De 21-jarige verdediger speelde eerder voor FC Den Bosch en in de jeugd van Almere City en VVIJ.
Loenen volgt Hendriks naar eigen zeggen al jaren. "Met name in zijn tijd bij FC Den Bosch waar hij ook aanvoerder was van het jong team hadden we regelmatig contact. Eindelijk is het zover en komt hij naar Woerden. Hij is een zeer talentvolle speler met een enorme drive en bereidheid. Ik ben ervan overtuigd dat de club veel plezier aan hem gaat hebben."