Ongeloof, vreugde en tranen bij Hercules na bekerwinst op Ajax: 'Het is bijzonder, maar het kán'

© Orange Pictures
Utrecht - Enkele minuten na de historische overwinning van de amateurs van Hercules op Ajax in de KNVB Beker gierden de emoties door Stadion Galgenwaard. Ongeloof en vreugde wisselden elkaar af. "Volgens mij heb ik de winnende gescoord tegen Ajax... Het is bijzonder, maar het kán", jubelde matchwinner Mats Grotenbreg.
Reportage: Bert Kous zocht Mats Grotenbreg en Tim Pieters op in het Hercules-feest op het veld
"We krijgen op een mooie plek een vrije trap en dacht dat hij bij de tweede paal zou vallen, en dan vast naar de eerste paal gekopt zou worden. Daar liep ik op en het kwam precies uit. Ik gooide me ervoor en zag die bal in het doel verdwijnen", beschrijft hij zijn winnende 3-2 in de derde minuut van de blessuretijd.
"Dit is heel bijzonder", gaat de verdediger verder. "Ik kwam erin bij 2-1 en dacht na de 2-2 dat we moesten doorkomen tot het einde. Maar ja, toen kwam die laatste vrije trap en hij gaat er via mij in." De zin 'Hercules heeft Ajax uitgeschakeld in de KNVB Beker' wil hij dan ook graag horen: "Zegt het voort! Zegt het voort!"
Met twee goals was Tim Pieters goud waard voor Hercules. "Ongelooflijk, onbeschrijfelijk. Ik kan niet beschrijven wat er gebeurd is", zei de spits. "Het had nog 3-0 moeten worden, eigenlijk. Maar ik weet het niet zo goed. Ajax uitschakelen... Dit zou zomaar de grootste stunt ooit kunnen zijn in de beker."
Ik dacht al dat we eraan waren na de 2-2, maar Mats schiet hem nog binnen. Ongelooflijk!
Tim Pieters (scoorde twee keer tegen Ajax)
"We wisten dat we ze pijn konden doen, dat hebben we goed gedaan op de momenten dat het kon. Ik dacht al dat we eraan waren na de 2-2, maar Mats schiet hem nog binnen. Ongelooflijk! Ik ga maar even wat biertjes drinken."

Trots bij de trainer

Trainer René van der Kooij kon zijn geluk niet op, maar was ook emotioneel. "Ik besef het voor geen meter. Totaal niet. Ik heb gejankt en ik ga zo weer... Het is iets heel geks", zegt hij. "Grotenbreg kwam erin om ballen tegen te houden, niet om hem erin te schieten."
Trainer René van der Kooij: "We hebben echt fantastisch gespeeld"
"We hadden eigenlijk al de 3-0 moeten maken, maar ik vind dat wij meer kansen hebben gehad. Trotser dan trots kan ik niet zijn", aldus Van der Kooij. "We gaven zelfs druk en dat deden we in de tweede helft nog beter. Een topprestatie, we hebben echt fantastisch gespeeld."
"Laten we nu die hele top-3 maar pakken", lacht hij over de tegenstander in de volgende ronde. Ook herdenkt Van der Kooij bestuurslid Sydney Volten, die onlangs overleed. "Hij had dit zo graag willen meemaken. Hem moet ik gewoon aanhalen. Ik denk dat hij meekijkt!"
Tim Pieters in gesprek met Bert Kous na de wedstrijd
Tim Pieters in gesprek met Bert Kous na de wedstrijd © Orange Pictures