Jong FC Utrecht in eigen huis hard onderuit tegen FC Eindhoven

© Twitter FC Utrecht
Utrecht - Jong FC Utrecht heeft thuis een flinke nederlaag geleden. Op sportpark Zoudenbalch werd er met 2-5 verloren van FC Eindhoven. Met nog één wedstrijd voor de winterstop staan de talenten nu op de 17e plek.
De wedstrijd begon nog zo goed voor de thuisploeg. Mees Rijks bracht Jong FC Utrecht in de 6e minuut met een knappe volley op voorsprong. In het vervolg van de eerste helft bleef de ploeg van Ivar van Dinteren aandringen. Adrian Blake en Sil van der Wegen kwamen beiden oog in oog met Eindhoven-keeper Jorn Brondeel maar faalden.
Er leek na een half uur spelen weinig aan de hand tot de wedstrijd plots op zijn kop te stond. Neal Viereck trok in het strafschopgebied David Garden naar de grond en kon meteen gaan douchen. Mawouna Amevor kon het buitenkansje niet verzilveren maar niet veel later kwamen de Brabanders alsnog op gelijke hoogte via een kopbal van Dyon Dorenbosch. In de tweede helft kon FC Utrecht nauwelijks een vuist maken en ging het van kwaad tot erger.
Doelman Kevin Gadellaa tastte mis en zag Evan Rottier de 1-2 binnenschieten, enkele minuten later verdubbelde Joey Sleegers de marge voor FC Eindhoven: 1-3. In de slotfase van het duel kregen de 310 toeschouwers nog een drietal doelpunten te zien. Amevor kreeg na de gemiste penalty alsnog zijn doelpunt, hij tekende voor de 1-4. Voor de Utrechters scoorde opnieuw Mees Rijks waarna Ozan Kokcü namens FC Eindhoven voor de eindstand tekende.
De nederlaag betekent dat de reserves halverwege de jaargang onderin de Keuken Kampioen Divisie blijven dolen. Met 18 punten uit 19 wedstrijden staat Jong FC Utrecht op de 17e plek. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij FC Groningen.