Erik analyseert Go Ahead - FC Utrecht: 'Verdedigend stond het goed'

Oud FC Utrecht-speler Erik van der Meer
Oud FC Utrecht-speler Erik van der Meer © RTV Utrecht
Utrecht - Analist Erik van der Meer vond dat FC Utrecht het tegen Go Ahead Eagles verdedigend goed voor elkaar had. Ook ging hij in zijn analyse van deze week in op de twee Utrechtse goals en zag hij een briljante opbouwende pass.
Als eerste zoomde Van der Meer in op de twee goals van FC Utrecht die beide voortkwamen uit een actie van Boussaid aan de rechter kant. "Dat geeft hoop voor de toekomst." Of Boussaid aan de rechter kant nu hét wapen van FC Utrecht is, is de vraag. "Hij doet de laatste weken goed, die blijft denk ik wel staan", zegt Van der Meer.

Erik van der Meer speelde van 1985 tot en met 1995 voor FC Utrecht. Hij droeg verder het shirt van Cambuur Leeuwarden, Beerschot, Real Murcia en Veendam. Als hoofdtrainer werkte hij voor onder meer DOVO, Al-Ahli, Metaloerh Donetsk, Qatar FC en Boedapest Honvéd. Tegenwoordig is de Utrechter vanuit RTV Utrecht analist bij de duels van FC Utrecht.

Analyse van Erik: 'Twee goede goals via de rechter kant'
Opbouwend heeft FC Utrecht het nog wel eens lastig gehad. Tegen Go Ahead werd Mats Seuntjens een aantal keer gezocht. "Hij raakte hem elke keer kwijt." Daarom wil Van der Meer een pass van Flamingo even uitlichten. Want dat is hoe het moet. "Hij slaat gewoon twee linies over waardoor je zeven man kwijt bent. Dat is heel mooi om te zien. Sagnan wacht langer dan Flamingo. Nu ben je met één bal twee linies verder."
Analyse van Erik: 'Een wereldbal van Flamingo'
Als laatste wil Van der Meer het hebben over de manier van verdedigen van FC Utrecht. "Op een gegeven moment houden we zo'n 30 seconden de linies heel dicht bij elkaar." Hierdoor lukte het Go Ahead Eagles niet om tot een echte kans te komen. "Ze kunnen nergens naar toe. Dat deed FC Utrecht een aantal keer. Illustrerend daarvoor is een bal van Go Ahead die gewoon uit gaat."
Maar Van der Meer ziet ook duidelijk verbeterpunten. Zo vindt hij dat Viergever nog weleens een steekje laat vallen bij het overpakken. "En bij een korte hoekschop van Go Ahead moet Bozdogan vanuit de tweede paal veel sneller uitstappen. Het staat goed, maar er zijn verbeterpunten."
Analyse van Erik: 'Verdedigend stond het goed'