FC Utrecht-talent Yannick Leliendal opgeroepen voor Suriname

© Orange Pictures
Utrecht - De goede ontwikkeling die Yannick Leliendal bij FC Utrecht doormaakt is niet onopgemerkt gebleven. De linkerverdediger heeft een uitnodiging ontvangen van de Surinaamse bondscoach Aron Winter. "Ik moet nu de papieren in orde gaan maken."
Leliendal heeft twee paspoorten en mag voor zowel Nederland als Suriname spelen. "Als Nederland zou komen kies ik daarvoor", zegt de geboren Amsterdammer. Maar hij weet ook dat de kans dat een speler die net vier eredivisieduels voor FC Utrecht heeft gespeeld wordt opgeroepen voor Oranje niet groot is. "In Nederland zijn heel veel jongens met heel veel kwaliteiten."
Als jeugdspeler speelde Leliendal in België voor SK Tongeren en KRC Genk. Mede daardoor speelde hij twaalf jeugdinterlands voor België. Vanaf de O17 kwam hij ook vier keer uit voor Nederlandse jeugdteams. Daarna leek het stil te vallen voor de verdediger. Hij belandde bij VVV en speelde voor TOP Oss totdat hij vorig jaar bij Jong FC Utrecht terecht kwam.
Yannick Leliendal: 'Nooit getwijfeld'
"Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld, maar het was wel irritant dat ik niet doorbrak", zegt Leliendal daarover. "Maar geduld bleek een schone zaak." Dat het uiteindelijk zo snel zou gaan had de linksachter ook niet gedacht. "Ik kreeg mijn kans tegen Volendam om mijn debuut te mogen maken en voordat ik wist stond ik in de basis tegen Ajax."