Basketbalster Hof blinkt uit in eerste interland na kruisbandblessure

Emese Hof in actie voor Nederland tegen Oostenrijk
Emese Hof in actie voor Nederland tegen Oostenrijk © FIBA Europe
Utrecht - De basketbalsters van Oranje hebben de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatie ruim gewonnen van Oostenrijk. De Utrechtse Emese Hof was met 14 punten en 18 rebounds de uitblinker bij Oranje. Het was Hof haar eerste wedstrijd voor de nationale basketbalploeg sinds haar kruisbandblessure die haar een jaar lang aan de kant hield. In een uitverkochte Sporthallen Zuid in Amsterdam won Oranje aan de hand van Hof met 64-45.
Met de overwinning hebben de basketbalsters een eerste stap gezet richting kwalificatie voor het Europees Kampioenschap basketbal van 2025. Ondanks de ruime overwinning op Oostenrijk was Hof nog lang niet tevreden. "Het moet nog veel beter. We begonnen sterk, maar vielen op een gegeven moment stil", aldus Hof na afloop.
De basketbalsters denderden vanaf de eerste minuut over de Oostenrijkers heen. Na afloop van het eerste kwart stond een 20-4 voorsprong op het bord. "Maar we verloren de focus en dat kan de volgende wedstrijd niet gebeuren. Fans hebben hebben het beste Oranje nog niet gezien", zei Hof beslist.
Zondag komt de ploeg van Hof weer in actie. Dan staat in Split de wedstrijd tegen Kroatië op het programma. Een cruciale wedstrijd, want in de poule van vier teams, plaatst alleen de nummers één zich direct voor het eindtoernooi. Oranje kan zich ook plaatsen als het tweede wordt in de poule, maar dan moet het wel tot vijf beste nummers twee van het hele kwalificatiedeelnemersveld behoren. Naast Oostenrijk, Kroatië en Nederland is Spanje de vierde ploeg in de poule. De Spanjaarden gelden als de topfavoriet.
Hof zichtbaar genietend tijdens het volkslied
Hof zichtbaar genietend tijdens het volkslied © FIBA Europe