Geblesseerde Toornstra werd onder applaus gewisseld: 'Tijd geleden was dat nog anders'

© Orange Pictures
Utrecht - Jens Toornstra kon de wedstrijd tegen FC Twente vanwege een voetblessure niet afmaken. De middenvelder moest worden vervangen. Terwijl hij naar de kant ging applaudisseerde het Utrechtse publiek voor hem. Begin dit seizoen kon hij nog op een fluitconcert rekenen. "Fijn dat het is gedraaid."
Toornstra raakte bij het 1-1 gelijkspel met FC Twente in de tweede helft geblesseerd. "Het was een heel raar moment. Ik veranderde van richting en opeens lag ik op de grond. We gaan morgen kijken wat het is", zei Toornsta. "Het voelde niet heel lekker en ik schrok heel erg. Het is nooit fijn om zelf om een wissel te vragen."
In het begin van het seizoen speelde de 34-jarige Toornstra verdedigender. Het sentiment onder het Utrechtse publiek heerste dat hij te oud was en het niveau niet meer aan kon. Tegenwoordig speelt Toornstra weer aanvallender en dat gaat hem beter af.
Het Utrechtse publiek heeft dat ook gezien en applaudisseerde dan ook voor hem toen hij moest worden gewisseld. "Nog niet heel lang geleden was dat anders. Dat geeft mij energie. Het is fijn dat het nu zo kan en dat het dus ook kan draaien. Daar ben ik blij mee."
Jens Toornstra: 'Hoop dat blessure mee gaat vallen'