Mats Seuntjens verwachtte tot op heden meer van stap naar FC Utrecht: 'Heb het nog niet kunnen afdwingen'

Mats Seuntjens was te gast in Een Berg Sport
Mats Seuntjens was te gast in Een Berg Sport © RTV Utrecht
Utrecht - Mats Seuntjens had tot nu toe meer van zijn overgang naar FC Utrecht verwacht. De aanvaller staat met zijn ploeg op de laatste plek en als individu wist hij het net nog niet te vinden. Desondanks heeft de 31-jarige voetballer er vertrouwen in dat het tussen hem en FC Utrecht een succesvol huwelijk gaat worden.
Seuntjens scoorde al eens in Stadion Galgenwaard in dienst van NAC. "Maar het wordt tijd dat ik het in het shirt van FC Utrecht ga doen", zegt de aanvaller in Een Berg Sport van deze week. Deze zomer tekende Seuntjens transfervrij bij FC Utrecht maar het is nog niet geworden wat hij ervan had verwacht. "Maar er is nog genoeg tijd. Ik wil het zo snel mogelijk hebben zoals ik het wel van tevoren had uitgestippeld. Ik heb daar vertrouwen in."

Kwaliteiten benutten

De vraag is of 'FC Utrecht' de kwaliteiten van Seuntjens al op de juiste manier benut. "Ik kijk altijd eerst naar mijzelf. Ik heb het tot nu toe nog niet top gedaan. Anderzijds, als ik die ballen er tegen Heracles, Almere en Volendam er in schiet, dan zou ik op drie/vier goals staan. Dan krijg je ook eerder een podium in de hiërarchie waardoor ik nog beter zou renderen. Maar dat heb ik nog niet af kunnen dwingen. Ik moet altijd naar mijzelf blijven kijken hoe ik het beste voor FC Utrecht kan spelen", zei Seuntjens.
Trainer Ron Jans vond Seuntjens bij zijn invalbeurt tegen FC Volendam in het begin apathisch. "Dat was een moeilijke invalbeurt op het middenveld", zegt Seuntjens. De voetballer heeft er, over het afjagen, naderhand nog met Jans over gesproken. "Die rechtsback kwam elke keer op, maar hij bereikte niets. Dus ik dacht ik kan wel als een idioot naar hem toe blijven rennen, maar we krijgen betere kansen als ik hem aan de bal laat. Even later kreeg ik ook die kans via Descotte."
Analist Erik van der Meer vond het niet slim van Seuntjens. "We zitten niet in een fase waarin we dat kunnen doen", zegt de voormalig voetballer. Voor Seuntjens is zo'n situatie een stukje kansberekening. "Je kan 100.000 keer met je man meelopen, maar wat levert dat je op? We stonden al met 1-0 achter. Wil je dan voor die 1-1 gaan of wil je die 1-0 gaan verdedigen."
Seuntjens steekt zijn hand in eigen boezem. "Ik heb zelf nog niet genoeg gedaan, gescoord, om dat af te dwingen. Zo werkt het natuurlijk ook."
Mats Seuntjens in Een Berg Sport: 'Heb het hier nog niet kunnen afdwingen'

RTV Utrecht doet live verslag van alle wedstrijden van FC Utrecht. Via onze app en website kun je de hele wedstrijd live luisteren. FC Utrecht Ajax wordt voorzien met commentaar van Bert Kous en Menno Schilder. De analyse is van Erik van der Meer.

Bij iedere wedstrijd verschijnt er een artikel over de wedstrijd met daarin een knop om het audioverslag aan te zetten. Het makkelijkste volg je de wedstrijden via onze app.

Wil je altijd een seintje krijgen als we live gaan?

In de RTV Utrecht-app ga je rechtsonder naar het menu en helemaal onderaan naar ‘instellingen’. Klik dan op ‘notificaties’ en je kan de sport dan aanzetten. Bij iedere wedstrijd sturen we je dan een berichtje zodat je het verslag meteen kunt volgen.