UVV verrast met oud-Major League speler als nieuwe hoofdcoach

© Fotostudio Red Green Blue
Utrecht - UVV zorgt voor een enorme stunt met het vastleggen van Scott Radinsky als hoofdcoach voor volgend seizoen. De Amerikaan is de opvolger van Frank Koene die eerder al aangaf dat dit zijn laatste jaar zou zijn bij de honkbal-hoofdklasser uit Utrecht.
Radinsky (55) was 11 seizoenen actief als werper in de Amerikaanse Major League. En mag dan ook met recht een konijn uit de hoge hoed genoemd worden. De uit California afkomstige Radinsky debuteerde in 1990 voor de Chicago White Sox, speelde daarna voor de Los Angeles Dodgers en de St. Louis Cardinals en sloot zijn spelersloopbaan in 2001 af bij de Cleveland Indians. In 1994 kwam hij niet in actie, toen hij met succes vocht tegen kanker.
Met de White Sox was hij in 1993 dicht bij een plek in de World Series, de finale van het Amerikaanse kampioenschap. Met Chicago verloor hij in zes wedstrijden van de latere World Series-winnaar Toronto Blue Jays. Radinsky kwam in vier wedstrijd in actie tegen Toronto.

Coaching carrière

In 2005 ging hij als coach aan de slag. Eerst in de opleiding van de Indians, later in die van de Dodgers. In 2016 werd hij de bullpen coach van de Los Angeles Angels en keerde hij daadwerkelijk terug in de Major League. Hij vervulde die positie tot aan het einde van het seizoen 2018. Verder was hij coach bij Team USA.
Radinsky gaf in een open sollicitatie al aan toe te zijn aan een uitdaging buiten Amerika. UVV is daar bovenop gesprongen en heeft ervaren Amerikaan over weten te halen voor een avontuur in Nederland. UVV keerde dit seizoen terug in de hoofdklasse en hoopt de komende jaren aansluiting te vinden bij de ploegen die strijden om play-offs. In december komt hij naar Utrecht om zaken als huisvesting in orde te maken en kennis te maken met de club.

Punk Rock

Ondertussen hield hij er ook nog een muzikale carrière op na. Hij was sinds 1994 de zanger van de Amerikaanse punk rockband Pulley, waarmee hij onder meer in het voorprogramma stond van het wereldbekende Green Day.