FC Utrecht-trainer Jans puzzelt verder: 'Nog steeds zoeken naar de ideale elf'

Ron Jans
Ron Jans © Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht-trainer Ron Jans heeft het oefenduel tegen NEC onder andere aangegrepen om meer duidelijkheid te krijgen in zijn basiself. De oefenmeester wil maar al te graag naar een vaste kern toewerken, want die heeft hij tot zijn onvrede nog niet.
Jans was blij dat zijn ploeg in de oefenwedstrijd tegen NEC met veel inzet speelde. "Dat we de middenvelders in durfden te spelen, van kant wisselden en we hebben veel gecreëerd, dat deed mij het meeste plezier", zei de oefenmeester na de 2-1 zege in Nijmegen. "Met beide goals ben ik tevreden. Dit geeft een goed gevoel."
Het zou toch heel erg zijn als de hoofdtrainer gebukt gaat onder de druk
Ron Jans
"Ik heb nog nooit een ploeg gehad waarbij het zo moeilijk is om te zeggen 'dat zijn de eerste elf'. Er zijn zoveel keuzes, maar er vallen ook veel keuzes af. We moeten wel naar een vaste kern gaan toewerken", spreekt Jans. Hij liet ook enkele jeugdspelers minuten maken. "En er is er eentje die 90 minuten heeft gespeeld, Yannick Leliendal. Hij heeft zich heel dapper geweerd."

Druk wordt groter

FC Utrecht staat na acht duels laatste. Jans is er van overtuigd dat het nog goed gaat komen. "Ja, ik wel. Maar 100 procent garantie kan ik niet geven. Ik werk nu een maand met deze ploeg en ik zie dat er nog een hoop dingen zijn waar we aan moeten werken. We geven te makkelijk kansen weg. Deze ploeg is zeker goed genoeg voor de eredivisie."
Natuurlijk voelt Jans druk. "Als je dat niet voelt dan moet je stoppen. Ik voel mij goed in deze rol. Maar ik snap ook dat als je vertrouwen wil kweken dat er resultaten bijhouden."
"Het zou toch heel erg zijn als de hoofdtrainer gebukt gaat onder de druk", aldus Jans. "Maar bijvoorbeeld Rob Penders en Willem Janssen dat zijn wat meer de piekeraars. Dat zit in mij wat minder. Zorgen zijn er nog steeds, problemen zijn er om op te lossen en daar zijn we elke dag mee bezig."
FC Utrecht-trainer Jans puzzelt verder: 'Nog steeds zoeken naar de ideale elf'