Voetbalsters FC Utrecht winnen opnieuw en gaan aan de leiding: 'Een gouden wissel'

Tami Groenendijk scoorde de winnende 2-1
Tami Groenendijk scoorde de winnende 2-1 © FCUtrecht.nl
Utrecht - De vrouwen van FC Utrecht zijn ook na vier wedstrijden nog zonder puntverlies. Dit weekend werd er met 2-1 gewonnen van Telstar waardoor de Utrechtse voetbalsters de koploper van de eredivisie zijn.
Telstar kwam tegen FC Utrecht beter uit de startblokken. Uit een hoekschop van Lieke Vis kopte Telstar-aanvoerder Felice Hermans bij de tweede paal de 1-0 binnen. In de 27e minuut zorgde Eshly Bakker namens FC Utrecht voor de gelijkmaker. Invalster Tami Groenendijk zorgde in de 77e minuut voor de winnende treffer. Het was alweer haar tweede goal van het seizoen.
Doordat de wedstrijd van Fortuna Sittard werd afgelast gaat FC Utrecht nu alleen aan de leiding in de eredivisie met 12 punten uit 4 wedstrijden.

Gouden wissel

Invalster Groenendijk was blij dat ze belangrijk kon zijn. "Ik weet niet of je dat een gouden wissel noemt. Het was in ieder geval de 2-1 en daardoor winnen we de wedstrijd."
"Je kan het een gouden wissel noemen", zei coach Linda Helbling erover. "Ze is gewoon een goede speelster die hier een beloning voor haarzelf pakt en dat is alleen maar mooi want daar helpt ze het team ook weer mee."
Groenendijk vond dat zij en haar ploeggenoten het onnodig spannend hebben gemaakt. "We hebben nog veel kansen gehad die er in moesten."
Een gouden wissel voor Tami Groenendijk: 'Zo kan je het noemen"
Een gouden wissel voor Tami Groenendijk: 'Zo kan je het noemen'