Spektakel bij beloften en vrouwen FC Utrecht: twee hattricks, veel doelpunten en vrouwen pakken koppositie

FC Utrecht juicht na weer een goal van Judith Roosjen
FC Utrecht juicht na weer een goal van Judith Roosjen © FC Utrecht
Utrecht - Zowel de beloftenploeg als de vrouwen van FC Utrecht wisten het vanavond nog spannend te maken in Dordrecht en Zwolle. De vrouwenploeg won uiteindelijk met 3-4 van PEC Zwolle, Jong FC Utrecht speelde 3-3 gelijk tegen FC Dordrecht.
Het werd een echte spektakelpot in Zwolle met twee hattricks aan beide kanten en maar liefst zeven doelpunten. Al na 7 minuten was het raak voor de vrouwen van FC Utrecht door een afstandsschot van Judith Roosjen (0-1). In de 39e minuut scoorde Tami Groenendijk de 0-2 en vlak voor rust viel ook nog de 0-3, opnieuw van de voet van Judith Roosjen.
In de 54e minuut deed Bo van Egmond met een stiftje nog wat terug voor Zwolle (1-3), maar van een ommekeer in de wedstrijd was toen geen sprake. Want in de 76e minuut scoorde Roosjen voor Utrecht haar derde treffer (1-4) en dus een hattrick. Uiteindelijk werd het in de blessuretijd nog wel even spannend, omdat Bo van Egmond daarin twee keer wist te scoren en zo ook een hattrick maakte (2-4 en 3-4).
Met de overwinning in Zwolle zetten de vrouwen hun droomdebuut in de eredivisie voort. Vorige week werd het thuis tegen Feyenoord al 4-2 en de FC Utrecht Vrouwen staan nu fier bovenaan in de ranglijst, met zes punten uit twee wedstrijden.

PEC Zwolle - FC Utrecht (vrouwen) 2-4

0-1 Judith Roosjen (07')
0-2 Tami Groenendijk (39')
0-3 Judith Roosjen (45')
1-3 Bo van Egmond (54')
1-4 Judith Roosjen (76')
2-4 Bo van Egmond (90+2')
3-4 Bo van Egmond (90+6')

Eerste punt in een uitwedstrijd

Ook in Dordrecht vielen veel doelpunten, daar werd het tussen FC Dordrecht en Jong FC Utrecht 3-3. De beloften van FC Utrecht doorbraken met hun gelijkspel wel een opvallende reeks. Thuis gaat het dit seizoen in de eerste divisie tot nu toe wel lekker met twee overwinningen, maar uit haalde Jong FC Utrecht tot vanavond nog geen punt.
Tot de 54e minuut leek er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers uit Utrecht, die tot die tijd comfortabel op voorsprong stonden door doelpunten van Adrian Blake (2x) en Mees Rijks. Vooral de eerste goal van Blake is het opzoeken waard, een enorme poeier van een meter of 25 in de kruising.
Maar vanaf de 58e minuut werd het toch nog spannend met twee goals voor Dordrecht kort na elkaar door Shiloh 't Zand. Daarna werd het vooral teruglopen en tegenhouden voor de Utrechters, die dat uiteindelijk net niet lang genoeg vol wisten te houden. In de blessuretijd scoorde Malhory Noc de gelijkmaker (3-3).

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht

0-1 Adrian Blake (27')
0-2 Mees Rijks (39')
0-3 Adrian Blake (54')
1-3 Shiloh 't Zand (58)
2-3 Shiloh 't Zand (62')
3-3 Malhory Noc (90+4')