FC Utrecht-vrouwen stunten bij rentree in de eredivisie: 4-2 winst op Feyenoord

© Orange Pictures
Utrecht - Wat de mannen van FC Utrecht maar niet lukt, deden de vrouwen direct al bij hun eerste eredivisieduel in tien jaar tijd. Feyenoord werd met 4-2 verslagen. In de snikhete Galgenwaard zagen ruim 14.000 toeschouwers de wedstrijd.
Die toeschouwers zagen hoe FC Utrecht de eerste twintig minuten werd teruggedrongen en keepster Jasmijn de Groot moest redding brengen op een schot van Esmee de Graaf, de door IJsselmeervogels opgeleide rechtsachter van Feyenoord. De Rotterdamse ploeg heerste en de 0-1 leek een kwestie van tijd.
Doelpuntenmaker Dieke van Straten "Enorme vreugde om het team te kunnen belonen"
Maar het doelpunt viel aan de andere kant. Na een klein half uur vond Dieke van Straten na een knappe individuele actie de verre hoek en liet Feyenoord-keepster Jacintha Weimar kansloos.

Doelpunt als doping

Die openingstreffer werkte als doping voor de Utrecht-vrouwen. De ploeg van Linda Helbling gooide de schroom van zich af en had de 2-0 moeten maken toen Tami Groenendijk vrij voor het doel opdook.
Trainer Helbling "Een bijzondere dag die we afsluiten met een overwinning"
Een minuut later was het wel raak. Weimar liet een schot van Lotje de Keijzer los en Eshly Bakker profiteerde dankbaar. Drie minuten later was het zelfs bijna 3-0, maar het schot van De Keijzer ging net naast.
© Orange Pictues
In de slotseconden van de eerste helft kreeg FC Utrecht een domper te verwerken. De Groot was kansloos op een afstandsschot van Zoi van der Ven: ruststand 2-1.

Judith Roosjen doet het

Feyenoord rook bloed, en acht minuten na rust was het gelijk. Dit keer liet Jasmijn de Groot een schot los, Esmee de Graaf schoof binnen.
Zes minuten later was het weer raak aan de andere kant. Eshly Bakker kopte een vrije trap bij de tweede paal terug voor het doel, Judith Roosjen kopte raak namens FC Utrecht: 3-2.
Feyenoord joeg op de gelijkmaker en FC Utrecht kreeg kansen op de counter. Dat leidde vijf minuten voor tijd tot een strafschop toen Jacintha Weimar in de zestien Eshly Bakker neerhaalde. De Feyenoord-keepster kreeg rood, Judith Roosjen schoot de strafschop onberispelijk binnen en bepaalde zo de eindstand op 4-2.

Eredivisie vrouwen
FC Utrecht - Feyenoord 4-2

1-0 Dieke van Straten (23')
2-0 Eshly Bakker (39')
2-1 Zoi van der Ven (45'+4)
2-2 Esmee de Graaf (53')
3-2 Judith Roosjen (59')
4-2 Judith Roosjen (85'/pen)

Bijzonderheden: rode kaart Jacintha Weimar (Feyenoord, 85')