Jans in zijn nopjes bij FC Utrecht, maar: 'Heb er thuis wel behoorlijk over gesproken'

Utrecht - De kogel is definitief door de kerk, want vandaag tekende Ron Jans een contract tot medio 2025 als hoofdtrainer van FC Utrecht. "Ik sta vrolijk en positief in het leven en dat wil ik hier graag zo houden én overbrengen op anderen."
De 64-jarige trainer, die eigenlijk een jaartje rust wilde nemen, liet weten erg uit te kijken naar zijn nieuwe job. "De sabbatical duurde korter dan ik dacht, maar ik heb twaalf weken enorm genoten. Het was voor mijn gevoel de meest relaxte periode uit mijn leven."
Toch wilde Jans voor Utrecht zijn pauze doorbreken. Hij kende daarbij geen twijfel. "Ik wilde dit toch wel heel graag. We hebben daar thuis nog wel behoorlijk over gesproken. Maar ik wist ook dat ik niet klaar was als trainer. En ik wilde graag in mijn huis, de eredivisie, weer trainer zijn."

Vier gespeeld, nul punten

Jans' instapmoment mag op zijn zachtst gezegd uitdagend genoemd worden. Utrecht heeft vier eredivisieduels achter de rug en noteerde nul punten. "Het kan alleen maar beter. Er zit echt meer in, dat is hartstikke duidelijk."
Winnen is de beste zetpil die er is
Ron Jans
Ondanks de slechte statistieken ziet de geboren Zwollenaar de toekomst positief in. Hij is ook tevreden met de kwaliteit van de huidige selectie. "Ik heb meteen bij de eerste gesprekken gezegd dat ik geen nieuwe spelers hoef. Spelers moeten vertrouwen koppelen aan punten, daarbij is winnen de beste zetpil die er is."
Ron Jans reageert op zijn aanstelling bij FC Utrecht

Ervaring en aanvallende blik

Ook technisch directeur Jordy Zuidam liet weten erg blij met het trainersnieuws van 'zijn' club te zijn. "Jans was toch wel dé droomkandidaat voor ons. Dan is het mooi dat zoiets lukt. We hadden behoefte aan iemand die Nederlandse competitie kent, de selectie kent, ervaring heeft, die een aanvallende blik heeft en die jonge spelers een kans wil geven."
Zuidam zegt op zijn beurt dat hij Jans de tijd geeft om het team naar zijn hand te zetten. "Ik ben ervan overtuigd dat dit hem lukt. Toen ik hem belde, gaf hij meteen aan in een sabbatical te zitten. Maar hij vond Utrecht wel een geweldige club en wilde wel het gesprek aangaan. Nu staan we hier."
Jordy Zuidam reageert op de aanstelling van Jans
Omdat de interlandperiode aanbreekt, komt Utrecht pas volgende week zaterdag weer in actie. Het speelt dan een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Daarna volgen NEC, Almere en Volendam. Jans: "Het moet toch wel zo zijn dat wij, als we die wedstrijden achter de rug hebben, meer punten hebben dan nu."