Hercules hoopt op geld na transfer Van Sas naar Feyenoord

Mikki van Sas in zijn tijd bij FC Utrecht en Manchester City
Mikki van Sas in zijn tijd bij FC Utrecht en Manchester City © FCUtrecht.nl / ANP
Utrecht - Utrechter Mikki van Sas heeft een driejarig contract getekend bij Feyenoord. De 19-jarige doelman komt over van Manchester City, waar hij de afgelopen jaren in de opleiding speelde. Eerder was Van Sas jeugdspeler bij Hercules en FC Utrecht.
Hercules hoopt aan de transfer van de doelman ook nog geld over te houden, omdat in dit soort gevallen een opleidingsvergoeding moet worden betaald. Of de club er inderdaad wat aan overhoudt en zo ja hoeveel, is nog onduidelijk.
"Dat ben ik aan het uitzoeken", zegt Werner van Geelen namens de Utrechtse club. "Ik ken uiteraard de KNVB/FIFA-regelingen op dit punt, maar ik moet eerst de deal tussen Feyenoord en Manchester City kennen. Wordt vervolgd!"

Trots

Feyenoord-trainer Arne Slot wilde nog een nieuwe doelman omdat hij Justin Bijlow voorlopig moet missen. De keeper van het Nederlands elftal heeft een polsblessure opgelopen. Timon Wellenreuther is nu de eerste doelman van de kampioen. Feyenoord heeft ook Kostas Lamprou nog in de selectie zitten.
Mikki van Sas is blij met zijn terugkeer in Nederland. "De laatste dagen is het snel gegaan", vertelt Van Sas op de website van zijn nieuwe club. "Ik ben er trots op dat ik me nu speler van Feyenoord mag noemen. De cirkel is in zekere zin rond, want ooit ben ik in de F-jes hier gescout. Bij Feyenoord wil ik de volgende stap zetten in mijn loopbaan en ik hoop te kunnen bijdragen aan verder succes van de club."