Nog voor zijn officiële debuut raakt DHSC-aanwinst Wester ernstig geblesseerd: 'Ongelukkigste moment ooit'

Jorn Wester in betere tijden, in mei jl. tekende hij zijn contract bij DHSC
Jorn Wester in betere tijden, in mei jl. tekende hij zijn contract bij DHSC © DHSC
Utrecht - "Het had mijn seizoen moeten worden", spreekt de aangeslagen DHSC-aanwinst Jorn Wester. Komende zaterdag begint zijn nieuwe ploeg aan de vierde divisie maar zonder de 25-jarige spits op het wedstrijdformulier. Anderhalve week geleden sloeg voor hem het noodlot toe. Hij scheurde in een oefenduel zijn voorste kruisband met daarbij een scheurtje in zijn meniscus waardoor hij nu een maandenlange revalidatie tegemoet moet gaan.
Samen met verdediger Jens van Doorn maakte Wester afgelopen zomer de overstap van FC De Bilt naar DHSC. "Ik heb de hele zomer doorgetraind en ik was topfit. Ik ben goed opgevangen bij de club. Je merkt dat het een volksclub is en dat vind ik positief. Iedereen is heel open naar elkaar en dat is fijn."
Ik had een berichtje van die verdediger van Unitas wel op prijs gesteld
Jorn Wester
Een maand geleden begon DHSC onder leiding van de nieuwe trainer Mark Verkuyl aan de voorbereiding. "Hij heeft een duidelijke visie en gaf Jesse Bal en mij beide de kans voor de spitspositie", zegt Wester. "In het begin was het aanpoten maar ik merkte dat ik het niveau steeds meer aan kon."

Noodlot

Maar toen sloeg het noodlot toe. "Het is echt bizar eigenlijk", zegt de spits. In de laatste minuut van de oefenwedstrijd met Unitas, nu anderhalve week geleden, ging Wester op het doel af. "Ik tikte de bal voor een verdediger langs en mijn linkerbeen bleef in de grond staan. Op dat moment zag ik vanuit mijn ooghoek die verdediger inkomen. Ik was te laat om de tackle te ontwijken. Mijn knie schoot naar binnen en ik hoorde 'knak'."
Jorn Wester omschrijft het moment dat zijn kruisband afscheurde
"Ik dacht eerst dat het mijn scheenbeschermer was, maar het was mijn kruisband. Dat geluid was verschrikkelijk. Ik had heel veel pijn", spreekt Wester alsof het de dag van gisteren was. "We zijn nog naar de spoedeisende hulp geweest om te kijken of er iets gebroken was. Dat was gelukkig niet zo. Ik hoopte dat het met een sisser zou aflopen. Maar ik werd de volgende ochtend wakker met een hele dikke knie en ik kon niet meer opstaan", aldus Wester op de dag dat hij de uitslag krijgt van zijn MRI-scan.

Voetbaldroom in duigen

Wester ging vervolgens naar de sportfysio van DHSC en die dacht na enkele testen al direct aan een kruisbandblessure. "Dat kwam direct binnen. Ik leef al lang naar dit seizoen toe. Ook omdat ik bij FC De Bilt op een zijspoor was beland. Ik had er super veel zin in en had het gevoel dat dit mijn seizoen moest worden. Mijn voetbaldroom vloog in duigen."
"De eerste week had ik het heel moeilijk. Dat was mentaal heel pittig en dan kom je jezelf tegen. Inmiddels kan ik het een plekje geven", aldus de spits. "Het voelt wel heel vreemd omdat ik net een maand bij deze club zit. Ik ken al die gasten nog niet heel goed. Ik ga proberen de aankomende tijd er zoveel mogelijk naar toe te gaan. Mijn teamgenoten hebben mij allemaal appjes gestuurd, toch voelt het nu alsof ik geen deel uitmaak van de selectie."
Woensdag 23 augustus kreeg Wester de uitslag van de MRI-scan. De vrees werd werkelijkheid. De spits heeft zijn voorste kruisband gescheurd en ook heeft hij eens scheurtje in zijn meniscus.
Mijn doel is dat ik dit seizoen nog een paar minuten ga maken
Jorn Wester

Warm gebaar van oude club

Wester krijgt niet alleen steun van zijn huidige club, maar ook van zijn vorige club FC De Bilt. Zijn oud-teamgenoten poseerden met het shirt van de spits en deelden deze op social media. "Dat vond ik echt prachtig. Ik had het ook echt niet verwacht. Dat doet wel wat met mij", zegt Wester. "Echt een geweldige actie, ik probeer bij een wedstrijd van hen ook snel langs te gaan. Ondanks de laatste maanden, dat ik minder speelde, heb ik een warm gevoel bij FC De Bilt."
Jorn Wester kreeg steun van oude en nieuwe club
"Als ik naar mijn hele voetballoopbaan kijk dan is dit het ongelukkigste moment dat ik zo'n blessure op heb kunnen lopen", aldus Wester. "Ik heb eigenlijk nooit echt noemenswaardige blessures gehad."
De spits baalt nog wel ergens extra van. "Ik kon er echt niks aan doen. Het kwam puur doordat die verdediger zo onnodig in kwam. Ik vind het jammer dat ik niks van die gasten van Unitas heb gehoord. Dat had ik wel op prijs gesteld."
De blessure zal Wester ook hinderen in zijn dagelijks leven. Hij is wijkverpleegkundige en daarnaast studeert hij nog. "Ik moet even zien hoe ik dat ga aanpakken. Mijn studie kan ik vanuit huis volgen. Qua werk zal ik misschien meer kantoorwerk gaan doen", aldus Wester. "Gelukkig krijg ik veel steun van mijn vriendin, familie en vrienden."

Hopen op minuten

Wester moet geopereerd worden. Normaal gesproken duurt de revalidatie voor een blessure als deze zo'n negen maanden. "Ik hoop dat die operatie zo snel mogelijk kan plaatsvinden want ik zie mijn spieren nu al minder worden."
DHSC begint zaterdag aan de vierde divisie met een thuisduel tegen regiogenoot Hoogland. "Ik heb er dubbele gevoelens over. Ik denk dat wij als ploeg er goed voor staan, maar het is ook een besefmoment voor mij", zegt de pechvogel. "Mijn doel is dat ik dit seizoen nog een paar minuten ga maken. Het wordt lastig maar het is mogelijk."