Kampong-speler Eijkemans maakt rentree na horrorblessure: 'Deze groep is zo bijzonder, daar wil ik bij horen'

© Orange Pictures
Utrecht - Een jaar geleden landde Siemen Eijkemans tijdens een training na een luchtduel boven op een bal en brak zijn enkel. "Ik weet niet eens op hoeveel plekken." Zondag in de stadsderby tegen Hercules maakte de inmiddels 35-jarige aanvaller van Kampong als invaller zijn rentree.
Helemaal goed is het nog niet. "Hij wordt nog steeds dik na elke training. Ik hoop dat ik nog weer voetballer kan worden", zegt Eijkemans, die zelf weet niet meer wat er tijdens die bewuste training gebeurde. "Dat ik op een bal landde hebben ze me later verteld, maar of ik op de grond of op de bal landde maakt niet uit. Hij stond helemaal verkeerd en er was niks meer heel van mijn onderbeen."
Hoewel al 35 en dus in zijn nadagen kostte het Eijkemans geen enkele moeite om zich te motiveren voor een rentree. "Maar dat is het makkelijkste dat er is", zegt de aanvaller. "Deze jongens en dit team, dat is echt fantastisch. Hoe wij met elkaar omgaan buiten en binnen het veld, dat zorgde er voor mij voor dat ik er per se weer bij wilde horen."

Totdat het zielig wordt

Eijkemans zegt daarmee wat al meer mensen hebben gezegd: Kampong is een bijzondere club. Hij speelde zelf onder meer voor GVVV en VVA'71, clubs waar spelers behoorlijk betaald krijgen of kregen. Bij Kampong betaalt hij, net als iedere eerste elftalspeler, contributie. "Toen had ik dat geld meer nodig dan nu", stelt Eijkemans. "En ik heb het echt overal naar mijn zin gehad. Maar deze groep van Kampong is echt fantastisch. Daar wil je bij horen, en daar blijf ik bij horen totdat het zielig wordt."
Mijn moeder en mijn broertje komen nooit kijken maar ze waren er nu, omdat ze toch wel bijzonder vinden
Siemen Eijkemans
Eigenlijk begint dat moment er nu al aan te komen, vindt de spits. Dat hij nog niet eens volledig hersteld is van een zware blessure is voor hem geen excuus. "Ik leg de lat hoog voor mezelf. Ik vind dat ik er minstens vijftien moet maken. Nou, dan moet je eerst een keer in de basis starten en goed gaan voetballen. Want het is niet dat als ik erin kom dat alles lekker loopt."
Siemen Eijkemans na zijn rentree
Daarbij komt ook dat Eijkemans ook mentaal nog niet helemaal hersteld is. "Ik nog wel een klein beetje bang. Want ze waren ook wel lomp hoor, die van Hercules." Toch heeft hij genoten. "Mijn moeder en mijn broertje komen nooit kijken maar ze waren er nu, omdat ze toch wel bijzonder vinden." En Eijkemans is ervan overtuigd dat hij straks ook in de derde divisie straks weer belangrijk kan zijn voor Kampong. "Ondanks die blessure gaat het ook op dit niveau weer lukken."