Huurling Ryan Flamingo wil slagen bij FC Utrecht: 'Als ik goed presteer wil Utrecht me kopen'

Utrecht - Hij speelde in de jeugd van BFC uit Bussum en van Almere City. Daarna verkaste Ryan Flamingo naar het Italiaanse Sassuolo, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Vitesse. Dit seizoen speelt de 20-jarige verdediger op huurbasis bij FC Utrecht. Mogelijk maakt hij zondag tegen PEC Zwolle zijn debuut.
Dat zou kunnen, want hoewel hij nog geen week in Utrecht is, is hij wedstrijdfit. "Ik heb gewoon hard getraind en wedstrijden met ze gespeeld", zegt Flamingo. "Ik wilde graag naar Nederland, ik wil minuten maken. In Nederland krijgen jongere spelers meer kansen en de eredivisie is een mooie competitie." Flamingo weet dat omdat hij vorig seizoen al door Sassuolo aan Vitesse werd verhuurd. "Ik heb vorig seizoen goed gepresteerd, maar ik kan nog veel beter."
'Ik heb vorig seizoen goed gepresteerd, maar ik kan nog veel beter'
FC Utrecht presenteerde de aanwinst op de website als een multifunctionele verdediger. "Ik heb bij Vitesse op het middenveld gespeeld en ook een paar keer als rechtsback. Ik speel het liefst in de as. Of dan als centrale verdediger of op het middenveld is maakt me niet zoveel uit. Als ik maar op het veld sta."

Veel scorende verdediger

Maar Flamingo heeft ook aanvallende kwaliteiten. In de hoogste Italiaanse jeugdcompetitie scoorde hij namens Sassuolo zestien keer in 55 duels. Dat is erg veel voor een verdedigend ingesteld speler, maar Flamingo heeft er wel een verklaring voor. "Ik pikte mijn goals mee uit standaardsituaties en ik nam ook de penalties."
FC Utrecht huurt de Bussummer tot het einde van het seizoen en heeft een optie tot koop bedongen. Flamingo wil heel graag in Nederland blijven. "Anders had ik deze keuze ook niet gemaakt. En als ik goed presteer wil Utrecht me kopen, dus het is mijn doel om zo goed te spelen dat dat gebeurt."