Vasilis Barkas is terug bij FC Utrecht: 'Maar ik ben nog geen 100 procent'

© Orange Pictures
Utrecht - Ken je die mop van die Griekse keeper die weg ging bij FC Utrecht? Hij bleef toch! En Vasilis Barkas was afgelopen zaterdag meteen de uitblinker in de wedstrijd tegen PSV. "Ik was wel een beetje ongerust omdat ik pas twee weken terug was. Ik ben nog niet op 100 procent."
Dat roept de vraag op hoe goed Barkas dan wordt als hij wel weer topfit is. "Dat weet ik niet, misschien ben ik dan wel slechter", lacht de doelman van FC Utrecht, die vorig seizoen werd gehuurd van de Schotse topclub Celtic en uitgroeide tot één van de beste spelers van FC Utrecht.
Tot een definitieve overgang naar de Galgenwaard kwam het echter niet en Barkas ging op zoek naar een andere club. "Er speelde wel wat, maar we kwamen er niet uit." Dus nam hij maar weer contact op met technisch directeur Jordy Zuidam. Het gevolg was dat de Griek, en niet nieuwkomer Matthijs Branderhorst, zaterdag tegen PSV onder de lat stond. "Ik heb een heel goed jaar gehad bij FC Utrecht, en mijn vrouw ook."
(lees verder onder video)
Dat had de familie nodig, na drie jaar Celtic, waar veel kritiek was op Barkas en de Griekse goalie het daardoor niet echt naar zijn zin. "Toch heb ik daar veel geleerd, dus ik ben ze wel dankbaar", zegt Barkas. "En ik heb daar mijn kind gemaakt, dat is het belangrijkste van mijn leven." Om daar vervolgens lachend aan toe te voegen. "Dat heb ik natuurlijk wel samen met mijn vrouw gedaan."
Zondag tegen Heerenveen is hij normaal gesproken weer eerste keus. Zidane Iqbal, Bart Ramselaar en Isac Lidberg zijn na blessures terug in de selectie. Luuk Brouwers, die waarschijnlijk naar Heerenveen vertrekt, en de geblesseerden Anthony Descotte en Taylor Booth zijn er dan niet bij.