VV Utrecht geeft Europees ticket terug: 'Benodigde geld liever investeren in de club'

VV Utrecht
VV Utrecht © Fotostudio RedGreenBlue
Utrecht - VV Utrecht zal dit seizoen niet debuteren in de Europacup. De nummer 2 van afgelopen seizoen heeft aangegeven af te zien van deelname aan Europese wedstrijden. De Utrechtse vrouwenploeg doet dat met pijn in het hart, maar zowel financiële- als organisatorische redenen geven de doorslag.
Als verliezend finalist in de strijd om de landstitel vorig seizoen had VV Utrecht het recht Europese wedstrijden te gaan spelen. Maar voorzitter Sam van Ling laat RTV Utrecht weten dat daar teveel haken en ogen aan zitten. "Het spelen van Europees kost al zo'n slordige 25.000 euro per ronde. Daarnaast moeten we de gemeente dan extra huur afdragen, omdat we voor de sporthal per uur betalen. Verder moeten er aanpassingen aan de vloer gedaan worden."
Soms moet je je verstand gebruiken
Sam van Ling
Het is niet zo dat de club het geld niet heeft en de ambitie niet heeft. Er zijn zelfs nieuwe sponsoren aangetrokken. "We steken dat geld nu liever in de club. Om deze groter en sterker te maken. Verder vraagt Europese deelname veel van de speelsters. Die hebben allemaal ook een baan. Ze kunnen één keer vrij nemen voor Europese wedstrijden, maar als je een paar rondes verder komt, wat dan? Veel speelsters hebben juist voor onze club gekozen, zodat het niet botst met hun maatschappelijke carrière." VV Utrecht is om die reden ook een van de weinige topclubs in Nederland die eind van de middag en 's avonds traint.

VV Utrecht debuteerde in het seizoen 2021/2022 in de eredivisie. In het eerste seizoen werd meteen het bekertoernooi gewonnen. In de competitie baarde het opzien met een 6e plaats. Afgelopen seizoen werd opnieuw de bekerfinale gehaald, maar dit keer werd er verloren. In de eredivisie volgde de grote doorbraak. Het sloot het de reguliere competitie af op de eerste plek. In de finale om de landstitel verloor het daarna in een bloedstollende serie van vijf wedstrijden van Sneek. Het pakte wel de tweede prijs in de clubhistorie door de Supercup te veroveren.

Vier nieuwe speelsters

VV Utrecht heeft de selectie voor komend seizoen al even rond. Met Emma Rekar heeft het een libero binnengehaald. Zij begint aan haar tweede periode in Utrecht. Ellemijn Stevens komt samen met Rekar over van Sliedrecht Sport. Ook passer-lopen Christie Wolt (Sliedrecht Sport en Talent Team) en middenspeelster Pleun Ypma (Beach Team Holland) komen de ploeg versterken. De Hollandse Pot Enzo/VV Utrecht begint de competitie zaterdag 7 oktober om 20.00 uur met een thuiswedstrijd in Sporthal Galgenwaard tegen SOMAS/Activia.
De selectie:
Spelverdeler: Ana Rekar en Robin vd Velde.
Midden: Marit Pasterkamp, Ellemijn Stevens, Pleun Ypma.
Passer-loper: Carla Mulli, Bjorna Gras, Marly Bak, Christie Wolt en Ilse Janssen.
Diagonaal: Lynn Zweekhorst en Iris Reinders.
Libero: Susanne Kos en Emma Rekar.
Hoofdcoach: Vera Koenen.
Assistenten: Mark Roper en Anne Meijnderts.
Teammanager: Paul Zegeling
Data-analist: Jelle Boereboom.