FC Utrecht laat Fabian de Keijzer vertrekken naar Heracles

© Orange Pictures
Utrecht - Fabian de Keijzer vertrekt bij FC Utrecht. FC Utrecht is mondeling akkoord met Heracles over een transfer van de Leusdense doelman. "Ik zeg niet dat het Heracles is, maar je zit er dicht bij", lacht technisch directeur Jordy Zuidam in Een Berg Sport.
Zuidam legt uit hoe het vertrek van De Keijzer tot stand is gekomen. "Wij hadden met zijn zaakwaarnemer afgesproken dat we mee zouden werken aan een vertrek als Fabian opnieuw geen eerste keeper zou worden." Aanvankelijk had De Keijzer uitzicht op een basisplaats, met alleen Mattijs Branderhorst als concurrent. "Maar nu Vasilis Barkas terug is, is de kans klein dat Fabian eerste keeper wordt", zegt Zuidam. "Dus werken we mee aan een vertrek."
Jordy Zuidam over het vertrek van Fabian de Keijzer

Douvikas

Tasos Douvikas speelt, tegen de verwachtingen van velen in, nog steeds in de Galgenwaard. Voorde Griekse topscorer heeft zich vooralsnog geen club gemeld. "Maar de transferperiode duurt nog tot het einde van deze maand, de kans blijft reëel dat hij vertrekt", tempert Zuidam de hoop van de fans. "Maar áls hij gaat, is dat financieel heel goed voor de club."
Ook een vertrek van Othmane Boussaid lijkt aanstaande. Voor de Belgische aanvaller zou belangstelling zijn vanuit zijn vaderland. "We weten dat, en houden er daarbij ook rekening mee dat zijn contract in 2024 afloopt", zegt Zuidam, die vertelt dat er ook getrokken wordt aan Can Bozdogan, Taylor Booth en Modibo Sagnan. "Er speelt van alles, maar we doen er alles aan om ze binnen boord te houden."
De supporters van FC Utrecht hopen dat ze ook dit seizoen weer kruisjes voor de treffers van Douvikas kunnen neerzetten
De supporters van FC Utrecht hopen dat ze ook dit seizoen weer kruisjes voor de treffers van Douvikas kunnen neerzetten © SV FC Utrecht
Ook Can Bozdogan heeft dit seizoen zijn eigen spandoek
Ook Can Bozdogan heeft dit seizoen zijn eigen spandoek © SV FC Utrecht