Mahi verlaat FC Utrecht voor 'Superboeren': 'Ik geloof in de ambities van De Graafschap'

© De Graafschap
Utrecht - Mimoun Mahi vertrekt per direct bij FC Utrecht. De 29-jarige aanvaller stapt transfervrij over naar De Graafschap, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Hij heeft een contract getekend voor drie seizoenen bij de 'Superboeren'.
“Het perspectief op speeltijd was voor Mimoun Mahi dit seizoen bij FC Utrecht gering. We zijn met Mimoun in gesprek gegaan over zijn situatie en hebben met hem meegedacht toen De Graafschap zich voor hem meldde”, legt technisch-directeur Jordy Zuidam uit. “We bedanken Mimoun voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem een goed vervolg van zijn carrière toe.”
Mimoun Mahi met Bart Ramselaar
Mimoun Mahi met Bart Ramselaar © FCUtrecht.nl
De Graafschap is blij met Mahi. “Mimoun heeft specifieke aanvallende kwaliteiten die we op dit moment niet in huis hebben”, zegt technisch manager Peter Bijvelds op de website van de Achterhoekse trots. “Op het moment dat we met Mimoun in gesprek kwamen, bleek hij direct enthousiast over het plan dat we hebben met de ploeg én hem. De daaropvolgende gesprekken verliepen soepel waarin heel duidelijk werd dat Mimoun een overgang naar onze club enorm zag zitten. Hij heeft laten zien dat hij kan scoren en we verwachten van hem dat hij direct aanvallende impulsen aan onze groep toevoegt. Daarnaast brengt hij een schat aan ervaring mee, iets dat onze jonge groep enorm kan helpen.”
“Ik ben heel blij om hier te zijn”, zegt Mahi op de site van De Graafschap. “Ik geloof in de ambitie die de club heeft uitgesproken en het plan dat ze voor de ploeg én mij hebben. Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan voor deze mooie club.”
Mahi speelde tot nu toe 180 wedstrijden in de Eredivisie en 32 in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin was hij 52 keer trefzeker en gaf hij 29 assists. Mahi werd in de zomer van 2020 vastgelegd door FC Utrecht. Hij speelde vijftig officiële wedstrijden in het eerste en was daarin goed voor dertien goals en zeven assists. Tijdens de tweede helft van het afgelopen seizoen kwam Mahi op huurbasis uit voor SC Cambuur, waarvoor hij twaalf duels speelde.