Wesley Sneijder voorlopig niet in staf Ajax

© RTV Utrecht
Utrecht - Wesley Sneijder gaat voorlopig geen deel uitmaken van de technische staf van Ajax. "We hebben de gesprekken met hem even on hold gezet", zei trainer Maurice Steijn tijdens de open dag van de Amsterdammers tegen ESPN.
Vorige maand werd bekend dat Ajax met de Utrechtse oud-speler van de club om tafel zat om een mogelijke terugkeer van Sneijder in de Johan Cruijff Arena te onderzoeken.
Steijn stelt dat hij nog altijd openstaat voor een samenwerking met de recordinternational van Oranje. "Wesley wil zich volledig storten op het trainersvak en zijn diploma’s gaan halen. Ik vind dat we dat soort spelers een podium moeten geven. We komen er bij hem op terug, absoluut. En kijken dan in welke vorm we het gaan gieten."

Sneijder teleurgesteld

Of het nog zo ver komt, is nog maar de vraag. Sneijder reageerde in een verklaring op Instagram teleurgesteld op het feit dat Ajax de gesprekken on hold had gezet. "Dit geeft mij geen basis voor samenwerken en zeker niet het gevoel van thuiskomen in een warm bad bij mijn jeugdliefde", schreef de recordinternational.
"Ajax kiest voor een koers die ver weg staat van het DNA waarin ik ben opgegroeid", voegde Sneijder toe. "Ik hoop dat dit leidt tot succes en ik wens ook oprecht iedereen bij Ajax het allerbeste."
Sneijder ging vorige week na het bekend worden van het contact met Ajax in gesprek met de F-side. De harde kern van de Amsterdammers had namelijk zijn bedenkingen wegens een video van Sneijder van een aantal jaren geleden. Daarin liet hij weten meer gevoel te hebben voor FC Utrecht.
De F-side accepteerde de excuses van Sneijder.