Jens Toornstra (34) beleefde zijn 15e voorbereiding als prof: 'Ben er geen fan van'

Toornstra in actie tegen Espanyol
Toornstra in actie tegen Espanyol © FCUtrecht.nl
Utrecht - Jens Toornstra begint aan zijn vijftiende seizoen als profvoetballer. Dat betekent dat de middenvelder ook al vijftien voorbereidingen heeft meegemaakt. Het went nooit en hij is er geen fan van. Toornstra is dan ook blij dat volgende week het echte werk weer gaat beginnen.
In de laatste twee oefenduels, tegen Bologna en Espanyol, hoorde Toornstra bij de eerste elf. "Als je daarvan uit gaat dan sta ik in de basis tegen PSV", aldus de middenvelder die klaar is voor het nieuwe seizoen. "Voor mijn gevoel hebben we heel hard getraind in de voorbereiding. We zijn fit genoeg maar je moet altijd streven naar meer."
Volgens Rob Druppers, fysiek trainer van FC Utrecht, hebben de spelers in de voorbereiding 35 procent meer gedaan dan vorig seizoen. "Ik kwam er pas later bij dus dat weet ik niet", zegt Toornstra daarover. "Het voelde als een goede voorbereiding. We hebben hard gewerkt en goede wedstrijden gespeeld qua intensiteit."
Jens Toornstra over voorbereiding: 'Het liefst begin je gelijk aan de competitie'

Geen fan van voorbereiding

Voor Toornstra was het alweer zijn 15e voorbereiding als profvoetballer. "Het is ieder jaar weer helemaal opnieuw opstarten. Ik ben het wel een beetje gewend, het hoort erbij. Maar het liefst speel je de eerste week gelijk weer competitie."
"Je zou kunnen zeggen dat het nooit went. Het hoort er eenmaal bij. Ik ben er geen fan van", aldus de 34-jarige voetballer.
Volgende week gaat Toornstra dus waarschijnlijk zijn 415e wedstrijd in de eredivisie spelen als FC Utrecht aan de competitie begint met een uitduel tegen PSV. "Ik heb ze in de finale van de Johan Cruijff Schaal zien spelen en dat zag er wel aardig uit", lacht Toornstra als een boer met kiespijn. "We kunnen onze borst nat maken."