Azarkan werd in gesprekken bij FC Utrecht met Mertens vergeleken: 'Ben creatief en niet de grootste'

Marouan Azarkan in gesprek met verslaggever René van den Berg
Marouan Azarkan in gesprek met verslaggever René van den Berg © RTV Utrecht
Utrecht - Marouan Azarkan viel woensdag tegen Bologna op. De 21-jarige aanvaller durfde de Italiaanse defensie te bestoken met individuele acties. De kleine Rotterdammer weet dat daar zijn kwaliteiten liggen en dat deed ze in Utrecht denken aan Dries Mertens.
"Het bevalt mij goed bij FC Utrecht", vertelt Azarkan. "Ik ben vanaf de eerste dag goed opgevangen." De 21-jarige Azarkan maakte deze zomer de overstap van Feyenoord naar Utrecht. Vorig seizoen verhuurde de landskampioen hem aan Excelsior.
Tegen Bologna speelde Azarkan woensdag in het elftal dat in de tweede helft in actie mocht komen. Hoewel FC Utrecht na een kwartier in het tweede bedrijf minder ging voetballen bleven de acties van Azarkan opvallen.
Azarkan is een buitenspeler die graag met acties zijn mannetje passeert. "Ik zoek mijn tegenstander altijd op en wil graag mooie combinaties maken. Met mijn creativiteit wil ik er altijd langs gaan."
Marouan Azarkan: 'Steentje bijdragen met mijn creativiteit'
"De cultuur en de sfeer bij FC Utrecht pakte mij al voordat ik hierheen kwam", vertelt Azarkan over zijn keuze. "Ik heb heel veel zin in het seizoen."

Mertens

In de gesprekken die Azarkan voerde met FC Utrecht werd hij vergeleken met voormalig speler Dries Mertens. Niet alleen vanwege zijn manier van voetballen maar ook vanwege zijn lengte. "Ik ben niet de grootste haha. Ik ben creatief aan de bal en daarmee hoop ik mijn steentje bij te dragen. Ook zonder bal moet ik dat meer gaan doen."