Mats Seuntjens lijkt soms te creatief voor ploeggenoten: 'Moeten ingespeeld raken'

© RTV Utrecht
Utrecht - 'Mats is creatief, eigenzinnig, technisch vaardig en speelt met flair en durf.' Die woorden sprak Jordy Zuidam in juni op de website van FC Utrecht bij de presentatie van aanwinst Mats Seuntjens. In de voorbereiding zijn die kwaliteiten van de aanvaller te zien. Maar soms begrijpen zijn ploeggenoten de slimmigheidjes nog niet. "We moeten ingespeeld raken."
Seuntjens heeft de hele voorbereiding van FC Utrecht op het nieuwe seizoen meegemaakt. "Het is leuk. Er wordt goed gewerkt en het is een fijne groep", zegt de 31-jarige voetballer. "Ik kan niet wachten om met deze club in de eredivisie te spelen."
Als Utrecht-zijnde wil je voor het Europese ticket spelen en dat is dit jaar niet anders
Mats Seuntjens
"We hebben veel oefenduels gehad maar vooral tegen buitenlandse teams", vertelt de creatieveling. "Dat maakt het soms wel wat lastiger. De Belgische clubs zijn stug en spelen 5-3-2. Met vijf sterke verdedigers en twee snelle voorhoedespelers. Dat is anders dan wat je tegenkomt in de eredivisie."
Mats Seuntjens is soms te slim voor ploeggenoten: 'Moeten ingespeeld raken'

Links, rechts of op tien?

In de verschillende oefenduels speelde Seuntjens op de zogeheten 10-positie, op de rechtervleugel en op de linkervleugel. "Het maakt niet zo heel veel uit. Zoals vandaag (woensdag tegen Bologna, red) speelde ik op links aan de buitenkant maar had ik de vrijheid om naar binnen te komen. Uiteindelijk beweeg je in dezelfde posities."
In het oefenduel met Bologna werden sommige slimme balletjes van Seuntjens door zijn ploeggenoten nog niet begrepen. Bijvoorbeeld als hij de bal liet lopen of als hij de bal in één keer doorspeelde. "Ze begrijpen het wel. Maar vandaag stond ik bijvoorbeeld voor het eerst met Tasos Douvikas op het veld. Met Victor Jensen heb ik ook nog niet veel samengespeeld."
"Dat is iets wat een beetje tijd nodig heeft. Dan raak je op elkaar ingespeeld, maar dat komt wel goed", zegt Seuntjens. "Het is aan ons en aan de trainer om er een mooi zooitje bij elkaar van te maken. Daar werken we voor. Als Utrecht-zijnde wil je voor het Europese ticket spelen en dat is dit jaar niet anders."