FC Utrecht in slotfase onderuit tegen Bologna: 'Maar spel wordt beter en beter'

Utrecht - FC Utrecht heeft vanmiddag de oefenwedstrijd tegen Bologna FC verloren. Op een uitverkocht sportcomplex Zoudenbalch ging de ploeg van trainer Michael Silberbauer onderuit.
De Utrechters kwamen na een klein uur spelen op voorsprong door een prachtgoal van Anthony Descotte. Vanuit de draai schoot hij de 1-0 in de linkerbovenhoek.
Maar een kwartier voor tijd scoorde de Nederlander Joshua Zirkzee de 1-1 nadat Tommy St. Jago en keeper Raatsie de bal niet weg wisten te werken. Vijf minuten later maakte Lorenzo De Silvestri met een kopbal uit een hoekschop de winnende treffer voor de Italiaanse club uit de Serie A.

Beter en beter

"We hebben in de voorbereiding hard gewerkt. Dat was soms zwaar voor de jongens", vertelt Silberbauer. "Ik zie elke week een frisser team", zegt de Deen.
Michael Silberbauer over de oefencampagne: 'Het gaat beter en beter'
De vraag is of Silberbauer aan het einde van de transferwindow nog dezelfde groep heeft. Naar verluidt is er interesse voor Douvikas, Booth en Boussaid. "We zullen het zien. Ze moeten de prijs betalen die FC Utrecht wil hebben. Ik wil zoveel mogelijk spelers hier houden natuurlijk."
Silberbauer kijkt in de oefenperiode niet naar de uitslagen maar naar het spel. "Natuurlijk wil je winnen. Vandaag hadden we het niet weg mogen geven. Maar als je kijkt naar het spel in de laatste wedstrijden. Dat gaat beter en beter. Het gaat er om dat we winnen als het om echte punten gaat."
Zaterdag speelt FC Utrecht in Stadion Galgenwaard tegen RCD Espanyol het laatste oefenduel voordat de eredivisie gaat beginnen. FC Utrecht speelt op zaterdag 12 augustus het eerste competitieduel tegen PSV.

Overzicht oefenduels FC Utrecht seizoen 2023/2024

Regioteam Amersfoort- FC Utrecht: 0-6

FC Utrecht - KAA Gent: 0-2

FC Utrecht - Sporting Charleroi: 1-2

FC Utrecht - Shaktar Donetsk: 2-4

FC Utrecht - AE Kifisia: 1-1

FC Utrecht - OFI Kreta: 2-0

FC Utrecht - Bologna: 1-2

Resterend programma oefencampagne

5 augustus: FC Utrecht - Espanyol