FC Utrecht legt Barkas alsnog vast, Griekse sluitpost tekent voor één seizoen

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht heeft doelman Vasilis Barkas alsnog vastgelegd. De 29-jarige Griekse doelman tekent voor één seizoen bij de eredivisionist. In de verbintenis is een optie opgenomen voor nog een jaargang.
Afgelopen seizoen huurde FC Utrecht Barkas nog van Celtic. Zijn contract bij de Schotse club werd ontbonden waardoor hij nu transfervrij tekent bij de Utrechters. Bij FC Utrecht maakte Barkas afgelopen seizoen indruk. Hij stond al 38 keer onder de Utrechtse lat waarin hij 12 keer zijn doel schoon hield.
Bij de FC Utrecht-supporters was Barkas afgelopen seizoen zeer geliefd. Hij werd bij de uitreiking van de David Di Tommaso-trofee, de prijs voor de meest waardevolle spelers van het seizoen, derde.
Technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht is erg blij met het 'terughalen' van Barkas. "Tijdens het afgelopen seizoen heeft Vasilis bewezen een toegevoegde waarde te zijn voor het team en hij heeft het voorbije seizoen aangetoond tot de betere keepers in de eredivisies te behoren."
"Het leek niet haalbaar om Vasilis te behouden, maar dat het alsnog is gelukt maakt ons trots en geeft aan dat Vasilis heel graag voor onze club en supporters wil blijven spelen."