Juventus ontbindt contract met Mohamed Ihattaren

Wesley Sneijder en Mohamed Ihattaren kijken naar een wedstrijd van DHSC.
Wesley Sneijder en Mohamed Ihattaren kijken naar een wedstrijd van DHSC. © Robert Claus
Utrecht - Juventus heeft in samenspraak met Mohamed Ihattaren het contract van de 21-jarige Utrechter ontbonden. De voetballer uit Kanaleneiland speelde sinds de zomer van 2021 voor de Italiaanse topclub. Dat bevestigt de club op X, het vroegere Twitter.
Ihattaren speelde geen enkele wedstrijd voor de club uit Turijn. Na zijn overstap van PSV werd hij meteen verhuurd aan de Italiaanse club Sampdoria, maar ook in Genua kwam hij geen enkele keer in actie. De club wist zelfs een tijd lang geen contact te krijgen met de speler.
In januari 2022 kreeg de voetballer een nieuwe kans, dit keer bij Ajax. Hij leek op de goede weg en mocht onder meer een paar minuten maken in de verloren bekerfinale tegen PSV. Maar een paar maanden later kwam hij alleen nog in het nieuws wegens niet-voetbalgerelateerde zaken.
Zijn Porsche werd in brand gestoken aan de Bernadottelaan in Utrecht en in februari van dit jaar werd hij gearresteerd na een conflict in de relationele sfeer. Na de aanhouding zei hij te werken aan een terugkeer op het voetbalveld. Dat gebeurt niet meer bij Juventus, zijn contract liep nog tot medio 2025.