Sprinter Groenewegen sluit Tour de France af zonder etappezege: 'Had beste benen ooit'

Dylan Groenewegen (archief)
Dylan Groenewegen (archief) © Orange Pictures
Provincie Utrecht - Dylan Groenewegen is in de laatste etappe van de Tour de France als derde over de streep gekomen. Het sprintkanon uit Vinkeveen leek in Parijs op weg naar de winst maar hij werd net voor de streep nog voorbij gesprint door de Belgische winnaar Jordi Meeus.
De winnaar van de groene trui, de Belg Jasper Philipsen, werd tweede. Het eindklassement van de Tour de France is net als vorig jaar gewonnen door de Deen Jonas Vingegaard van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma.
"Het was een goeie sprint", zei Groenwegen tegen de NOS. "Maar het is wel heel jammer. Ik dacht dat het tussen Pedersen en mij zou gaan maar Meeus kwam er nog overheen. In Parijs is het altijd anders."
En dus gaat Groenewegen naar huis zonder etappezege op zak. "Ik heb misschien wel mijn beste benen ooit. Alleen het is telkens net niet geweest. Het draait om winnen en dat heb ik niet gedaan", aldus Groenewegen.
In het algemeen klassement is Groenewegen als 137e geëindigd. Lars van den Berg uit De Meern reed zijn eerste Tour de France. Hij is in het algemeen klassement 70e geworden.