Ole Romeny niet bang voor de druk bij FC Utrecht: 'Hoge verwachtingen, dat hoort bij deze club'

© Gerrit van Keulen, ANP
Utrecht - Hij was één van de revelaties van het afgelopen eredivisieseizoen. Ole Romeny maakte elf competitiedoelpunten voor degradant FC Emmen. Met veel kapers op de kust wist FC Utrecht de 23-jarige Nijmegenaar aan zich te binden. Afgelopen maandag stond hij voor het eerst op het trainingsveld in Overvecht.
Ik leg de lat hoog voor mezelf
Ole Romeny
Romeny moest na de degradatie van Emmen, via de play-offs, wel even resetten. "Het is niet het einde waar je op hoopt. Maar je moet wel weer door en nu ben ik hier. "Een hele mooie stap, ik ben er hartstikke blij mee", zegt de Romeny, die op alle posities in de aanval uit de voeten kan. "Ik ben van nature iemand die graag in de as speelt. Als ik van de zijkant speel zoek ik mijn ruimte ook in de as. Spits, 10, links, rechts, ik heb het in de jeugd en ook bij mijn vorige clubs allemaal gespeeld."

Hoge verwachtingen

Zoals Romeny binnenkomt in Utrecht zijn er de laatste jaren heel veel binnen gekomen. Goed en belangrijk bij hun oude club, en bij FC Utrecht is het allemaal net even wat moeilijker. En niet iedereen slaagt meteen. In recente jaren kunnen we in dat opzicht wijzen naar Django Warmerdam en Luuk Brouwers, maar ook naar Cyriel Dessers en Vaclav Cerny.
"Dat hoort bij een club als Utrecht", stelt Romeny. "De verwachtingen zijn hoog, dat weet je als je hierheen komt. Je moet geloven in jezelf en er vol voor gaan." En vertrouwen heeft Romeny van afgelopen seizoen wel gekregen. "Ik leg de lat hoog voor mezelf en ik verwacht meer en meer." Die verwachtingen heeft hij ook van de club. "Een club als FC Utrecht hoort Europees voetbal te spelen en daar gaan we alles aan doen."
Romeny kijkt vooral uit naar spelen in de Galgenwaard. "Ik heb er al met andere clubs gespeeld, maar om er zelf te spelen lijkt me heel erg mooi. Ik heb er heel veel zin in."
Ole Romeny: 'Een club als Utrecht hoort Europees te spelen'