Jurriën Timber maakt droomtransfer naar Premier League

Jurriën Timber
Jurriën Timber © Orange Pictures
Utrecht - Ajax en Arsenal hebben een akkoord bereikt over een transfer van Jurriën Timber. Dat meldt de NOS. De Engelse topclub betaalt zo'n 40 miljoen euro voor de Utrechter. De Oranje-international tekent bij Arsenal waarschijnlijk een contract voor vijf jaar.
Bij de nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen komt Timber in aanmerking voor de positie recht centraal achterin en de rechtsbackpositie.

DVSU, Feyenoord, Ajax

De 22-jarige Timber begon met voetballen bij het Utrechtse DVSU. Hij kwam op 14-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax terecht. De Amsterdammers namen hem destijds over van Feyenoord. Op 7 maart 2020 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers.
Het seizoen erop groeide Timber al snel uit tot basisspeler en werd hij aan het eind van dat seizoen opgenomen in de EK-selectie van het Nederlands elftal, zonder dat hij eerder deel uit had gemaakt van de selectie. Hij speelde tot nu toe vijftien interlands.
Bij Ajax werd Timber twee keer kampioen en won hij één keer de KNVB-beker.

Tiende Nederlander bij Arsenal

Bij Arsenal wordt Timber de tiende Nederlander. De eerste was Gerrit Keizer, die al in 1930 bij de Londense club terecht kwam. Daarna volgden Glenn Helder, Dennis Bergkamp, Marc Overmars, Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie. Ook de minder bekenden Quincy Owusu Abeyie, Oguzhan Özyakup en Nacer Barazite, die later ook nog voor FC Utrecht speelde, stonden onder contract bij Arsenal.