FC Utrecht begint competitie met uitwedstrijd tegen PSV

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht start het nieuwe Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen PSV. Die staat gepland voor zaterdag 12 augustus, om 16.30 uur. De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 19 augustus tegen Heerenveen. Daarna volgen duels tegen PEC Zwolle (uit), kampioen Feyenoord (thuis) en Heracles Almelo (uit).
Voor PSV is de wedstrijd tegen FC Utrecht niet de eerste van het seizoen. De ploeg van de nieuwe trainer Peter Bosz speelt op 8 of 9 augustus namelijk al in de voorronde van de Champions League.

Andere wedstrijden

Het Eredivisie-seizoen begint op 11 augustus met een duel tussen FC Volendam en Vitesse. Kampioen Feyenoord start met een thuisduel tegen Fortuna Sittard. Ajax opent thuis tegen promovendus Heracles Almelo.

Supportersgeweld

De burgemeesters van Utrecht en Eindhoven kondigden onlangs extra veiligheidsmaatregelen aan rond duels tussen FC Utrecht en PSV, omdat het vorig jaar regelmatig mis ging met misdragende fans. Komend seizoen mogen maximaal 500 uitfans meereizen. Ze zijn alleen welkom in het stadion als ze gebruikmaken van de buscombi, wat inhoudt dat ze niet met eigen vervoer afreizen. Als fans zich ondanks de maatregelen opnieuw misdragen, zijn het jaar daarop mogelijk helemaal geen uitsupporters meer welkom.

Jong FC Utrecht

Ook de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie is bekendgemaakt. Jong FC Utrecht begint met een uitwedstrijd bij Jong AZ. Die staat gepland voor maandag 14 augustus.