Volg nu live op Radio M én op tv: de allesbeslissende promotiewedstrijd van GVVV

© Geert Lommers
Veenendaal/Utrecht - Het wordt zijn 249e en laatste wedstrijd voor GVVV, vanmiddag in de beslissende finale om promotie naar de tweede divisie tegen SteDoCo. Het afscheid van Danny de Leeuw van de Veenendaalse club valt samen met het afscheid van Namen & Rugnummers als live sportprogramma op de zaterdagmiddag. "Het voelt wel een beetje gek, GVVV is toch mijn thuis geworden."
De wedstrijd tussen GVVV en SteDoCo is vanaf 14.20 uur live te zien op tv bij RTV Utrecht en via onderstaande livestream. Het commentaar bij de uitzending is van René van den Berg en oud-voetballer Erik van der Meer van FC Utrecht.
Om 14.00 uur begint ook het radioprogramma Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht, met integraal een live verslag met commentaar van Bert Kous en Menno Schilder. Klik hier om te luisteren naar de uitzending.

Kijk hier live naar de wedstrijd:

GVVV - SteDoCo begint vanmiddag om 14.30 uur en is live te horen op Radio M, in de 3515e en allerlaatste radio-uitzending van Namen & Rugnummers. Menno Schilder en Bert Kous zijn de verslaggevers.

De wedstrijd is ook live te zien op RTV Utrecht. Commentator René van den Berg wordt bijgestaan door analist Erik van der Meer.

Voorbeschouwing

Danny de Leeuw begon met voetballen bij DHSC in zijn geboortestad Utrecht. In 2011 stapte hij over naar de toenmalige topklasser Haaglandia uit Den Haag. Drie seizoenen later koos de linkspoot voor GVVV. In augustus 2014 maakte hij zijn officiële debuut tegen Scheveningen. GVVV won met 4-2.
"Een warme relaxte club", beschrijft De Leeuw GVVV. "Hoe iedereen hier met elkaar omgaat, dat is heel mooi. En ook het plezier dat wij als team altijd gehad hebben is uniek." Maar aan alles komt een eind, dus ook aan het verblijf van Danny de Leeuw op Panhuis. Het is een zelf gekozen vertrek.
"Tot aan dit seizoen, waarin we derde divisie spelen, heb ik elf jaar achter elkaar op het hoogste amateurniveau gespeeld", zegt De Leeuw, die volgend seizoen voor het naar de vierde divisie gepromoveerde Scherpenzeel uitkomt. "Stoppen is geen optie geweest. Ik vind het al moeilijk dat ik wat lager ga spelen."
Stoppen is geen optie geweest
Danny de Leeuw

PSV voor de beker

Over de hoogtepunten die De Leeuw bij GVVV heeft beleefd hoeft hij niet lang na te denken. "De wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys waarin we ons plaatsten voor de tweede divisie en de bekerwedstrijd tegen PSV." In dat laatste duel, in december 2019, dwong GVVV door een late 1-1 een verlenging af tegen de absolute favoriet.
"En de wedstrijd van vanmiddag kan het derde hoogtepunt worden", blikt De Leeuw vooruit op de ontmoeting met SteDoCo waarin promotie naar de tweede divisie kan worden afgedwongen. "Promoveren zou wel een droomafscheid zijn", zegt de aanvaller die in totaal tien keer scoorde voor de Veenendalers.
GVVV verdedigt vanmiddag op eigen veld de 2-1 voorsprong die woensdag in Hoornaar werd verkregen. Als de ploeg van coach Gery Vink die voorsprong vasthoudt, keert GVVV na één seizoen terug op het niveau waaruit ze vorig jaar degradeerden.
"Het klinkt misschien gek, maar als we het vanmiddag niet redden is dat een groter dieptepunt dan de degradatie van vorig jaar", zegt de Danny de Leeuw. "Dat zat er al zo lang aan te komen. Het was eigenlijk vooral knap dat we in de play-offs nog zo ver kwamen."
De wedstrijd vanmiddag wordt zijn laatste voor GVVV op Panhuis, maar ze zullen hem daar zeker terugzien. "Ik zal na mijn carrière zeker nog wel eens komen kijken", zegt De Leeuw. "Maar niet elke thuiswedstrijd. Mijn kinderen gaan ook voetballen, de oudste speelt al bij DESTO in Utrecht. Daar ga ik het ook steeds drukker mee krijgen."