Ook derde nederlaag voor UVV tegen DSS Kinheim: 'Tactisch niet sterk genoeg'

© Ankie Hogewind, fotostudio RedGreenBlue
Utrecht - UVV heeft ook de derde wedstrijd van deze week tegen DSS Kinheim verloren. De Utrechters stapten in de derde wedstrijd wel met een kleiner verschil van het veld: 5-3.
Donderdag ging UVV tegen DSS Kinheim met 9-0 onderuit, zaterdag werd met 6-0 verloren. UVV staat voorlaatste in de verliezerspoule van de hoofdklasse.
De ploeg van UVV is relatief jong en dat merkt coach Frank Koene. "Je kan heel veel dingen tegen ze zeggen, maar als de momenten daar zijn, dan doen ze andere dingen", aldus de coach. "Dat zien we elke wedstrijd gebeuren. Veel van deze jongens hebben college gespeeld in Amerika, het lijkt wel alsof ze daar geen tactische dingen leren."
UVV-coach Frank Koene: 'Tactisch vernuft ontbreekt'
Koene gaat aan het einde van het seizoen stoppen bij UVV. "Dat heb ik vorig jaar al gezegd, toen wilde ik al stoppen. Doordat UVV naar de hoofdklasse ging ben ik nog één jaar doorgegaan."
Tijmen Takke speelde vorig seizoen in Amerika. "Ik had bij veel ploegen de kans om te tekenen. Het is uiteindelijk niet doorgegaan", zegt de balende honkballer. Hij herkent de kritiek op de tactiek van zijn coach. "Ik sluit mij daarbij aan. We zijn nog een jong team en moeten nog veel leren."
Tijmen Takke over zijn honkbalavontuur in Amerika en de ploeg van UVV