Nieuwe hoofdtrainer Ivar van Dinteren bij Jong FC Utrecht: 'Perfecte match'

© FC Utrecht.nl
Utrecht - Ivar van Dinteren keert na ruim 25 jaar terug bij FC Utrecht. Hij wordt hoofdtrainer van Jong FC Utrecht, dat in de eerste divisie uitkomt en is de opvolger van Darije Kalezic, die deze week vertrok bij de club. Van Dinteren speelde als jeugdspeler enkele jaren voor FC Utrecht. Hij heeft voor twee jaar getekend.
Ivar van Dinteren spreekt van perfecte match: "Ik wilde hoofdtrainer worden, dicht bij huis"
De 44-jarige Van Dinteren komt over van FC Twente, waar hij assistent was van Ron Jans. Met Jans werkte van Dinteren ook samen bij FC Cincinnati in de Verenigde Staten. Hij was hij ook hoofdtrainer van Jong Almere City.
Als voetballer speelde Van Dinteren, oorspronkelijk afkomstig van SDO uit Bussum, enkele jaren in de jeugd van FC Utrecht. In 1997 vertrok hij, samen met teamgenoot Joost Broerse, van Jong FC Utrecht naar FC Groningen. Daarna speelde hij achtereenvolgens voor RKC Waalwijk, Helmond Sport, FC Zwolle, Noordwijk, FC Breukelen en het Amerikaanse Dayton Dutch Lions FC.

Veel actie

"Van de kans om als Hoofdtrainer bij Jong FC Utrecht aan de slag te gaan, werd ik direct enthousiast, "zegt Van Dinteren op de website van FC Utrecht. "Ik sta erom bekend dat mijn teams als ze moeten verdedigen zo snel mogelijk de bal willen veroveren en dat als ze aanvallen ze zo snel mogelijk naar de goal van de tegenpartij willen gaan. Direct spel. Ik vind het belangrijk dat als mensen naar Jong FC Utrecht komen kijken, ze een leuke wedstrijd zien. Dat moeten we ze laten zien: veel actie, veel intensiteit en veel dynamiek."